Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 24 Maart 2009 HBD - Veiligheidscheck cadeau voor winkeliers Helderse binnenstad

Veel partijen spannen zich in om de veiligheid in onze binnenstad te vergroten: ondernemers, gemeente, politie, brandweer, noem maar op. Ook het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) draagt daaraan een steentje bij. Het bedrijfschap maakt zich sterk voor een gezonde detailhandel, waarin het goed ondernemen en werken is. Dus steunt zij ook de binnenstadwinkeliers in Den Helder. In haar streven naar een aantrekkelijke binnenstad biedt het HBD de winkeliers een veiligheidscheck aan. De kosten daarvan (€125) neemt het bedrijfschap voor haar rekening. De winkeliers betalen dus helemaal niets!

Hangen de camera’s op de juiste plek, kan de toonbank niet beter worden verplaatst, is het personeel goed geinstrueerd? Zomaar wat vragen die aan de orde komen bij de check die het HBD de binnenstadwinkeliers aanbiedt. De controle leidt tot een rapport met aanbevelingen om de winkel beter te beveiligen. Ook in de uitvoering daarvan worden de winkeliers tegemoet gekomen: zij krijgen de helft van de kosten vergoed, tot een maximum van €10.000. Die bijdrage komt van het rijk.

Meer service

Daarnaast biedt het HBD de Helderse Ondernemers in de Binnenstad (HOB) een website aan met onder meer de mogelijkheid een alarmeringsstysteem te koppelen aan mobiele telefoons (sms-alert). Op afgeschermde pagina’s komt ook een overzicht van mensen die meer dan eens een diefstal plegen (zgn. veelplegersoverzicht). Personeel zal hen daardoor snel kunnen herkennen. Het HBD biedt ondernemers verder een nazorgtraject (slachtofferhulp) aan bij winkelcriminaliteit, verzorgd door professionele hulpverleners. Fijn, zo’n meehelpende partij! Winkeliers die van de aanbiedingen gebruik willen maken kunnen zich aanmelden bij de HOB.

In het HBD werken samen de ondernemersorganisaties: MKB Nederland, Raad Nederlandse Detailhandel, Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel en de werknemersorganisaties: FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl