Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 14 april 2009 Enquête agressief snot in hyacint

Praktijkonderzoek Plant & Omgeving inventariseert met een enquête onder hyacintentelers de ervaringen van telers met betrekking tot agressief snot bij hyacint.

Agressief snot veroorzaakt door Erwinia chrysanthemi (sinds kort Dickeya genoemd) komt sinds 2003 vrij algemeen voor. De directe schade is zeer groot, door uitval van bollen, extra werk bij de telers en schade bij de handel. Er is inmiddels vanuit onderzoek en praktijk veel bekend geworden over deze ziekte en hoe ze kan worden beperkt. Veel maatregelen moeten tegelijkertijd worden genomen in de hele keten. Deze maatregelen worden op bedrijven met (soms wisselend) succes toegepast.

Met deze enquête willen we een goed inzicht krijgen in de ervaringen van hyacintentelers met agressief snot en de effectiviteit van de genomen maatregelen. Belangrijk is te weten welke maatregelen wel en niet effectief en toepasbaar zijn en welke vragen over Erwinia er nog leven onder telers.

In de pootaardappelteelt is de schade ook zeer groot. In het onderzoek wordt de komende jaren samengewerkt met de aardappelsector (Deltaplan Erwinia) en wordt gestreefd naar extra fundamenteel onderzoek.

Als u wilt deelnemen stuurt u de ingevulde enquête vóór 1 mei 2009 terug. U kunt de enquête downloaden via http://www.ppo.wur.nl/NL/nieuwsagenda/nieuws/enquete140409.htm (Bron: Praktijkonderzoek Plant & Omgeving)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl