Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 26 juni 2009 Noord-Holland Noord trendsetter in voorkomen jeugdwerkloosheid

Staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) Jetta Klijnsma complimenteerde de ruim 240 aanwezigen op de Regiowerktop op 22 juni 2009 voor de pro actieve instelling van de regionale partners. Dit is de eerste regio die haar een intentieverklaring heeft overhandigd voor een plan van aanpak ter voorkoming van jeugdwerkloosheid. Het Ministerie heeft landelijk € 500 miljoen vrijgemaakt om de jeugd in de aankomende economische zware tijden aan het werk en aan het leren te houden.

Biedt de jeugd perspectief

Jetta Klijnsma droeg tijdens de bijeenkomst in de SportLagune in Heerhugowaard vol verve haar boodschap uit. Haar doel is om de jeugd een toekomstperspectief te bieden. Als deze doelgroep door het economische zware weer op de bank gaat en blijft zitten zoals in de jaren '80 is gebeurd, dan verliezen we de strijd tegen de vergrijzing op de werkvloer. De maatschappij heeft de jongeren bij een opleving van de economie hard nodig en wel per direct. Het is aan ons om de jeugd voor de arbeidsmarkt klaar te stomen en hen een baan en inkomen te bieden zodat zij een waardevol leven kunnen leiden. Behalve leerwerkplekken, stageplekken en opleidingen kan vrijwilligerswerk hieraan ook een zinvolle bijdrage leveren.

Een compleet verslag, inclusief fotos, op www.rpa-nhn.nl (Bron: Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl