Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 27 augustus 2009 Prijsvraag Arbeidsinspectie moet eind maken aan zwaar sjouwwerk

Hoe kan het werk lichter worden voor werknemers die wasmachines en bedden naar drie hoog moeten sjouwen om ze bij de klant te bezorgen? Duizenden inventieve studenten en net-afgestudeerden krijgen deze vraag vandaag voorgelegd.

De ideeenprijsvraag is uitgeschreven door BGZ Wegvervoer en de Arbeidsinspectie. Studenten van de online denktank Battle of Concepts wordt gevraagd oplossingen te bedenken voor lichamelijk belastend werk waar tot nu toe nauwelijks hulpmiddelen voor zijn. Het gaat om het bezorgen van zware lasten via nauwe trapportalen bij particulieren door verhuizers, meubelenleveranciers en witgoedbedrijven. Het prijzengeld bedraagt 5.000 euro.

Uit controles van de Arbeidsinspectie bij verhuizers en in de woonbranche bleek nog veel mis met de werkomstandigheden. Het zware werk kan leiden tot lichamelijke problemen zoals rugklachten; de bedrijven deden te weinig aan het verlichten van het werk van hun mensen. Een onoplosbaar probleem blijkt tot nu toe het verticaal transport . Bedenk een hulpmiddel voor het tillen van zware goederen over de trap , is nu de vraag aan studenten.

Een eerdere Battle die de Arbeidsinspectie uitschreef, was een succes. Het grote aantal aanrijdingen met heftrucks was toen de aanleiding. De winnaar bedacht een systeem dat reageert op de lichaamswarmte van de mens: hoe dichter iemand in de buurt komt van de heftruck, hoe langzamer die rijdt.

De prijsvraag over het tillen via trappen is te bekijken op www.battleofconcepts.nl. Bij de denktank zijn 5000 studenten en young professionals aangesloten. (Bron: Min. SZW)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl