Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 27 oktober 2009 Onderzoek leidt tot afwijzing handhavingverzoek firma Z.A.P. (Ewijcksluis)

Een tiental omwonenden van de firma Z.A.P. Coöperatie Zaaizaad en Pootgoedvereniging in Ewijcksluis diende in juni 2009 een handhavingverzoek in bij de gemeente. Na grondig onderzoek heeft het college in de vergadering van burgemeester en wethouders op 13 oktober jl. besloten dit verzoek af te wijzen.

Aanleiding voor het verzoek was dat de firma Z.A.P. volgens de omwonenden de nodige overlast veroorzaakt. Er zou sprake zijn van geluids- en stofoverlast, overmatig ongedierte en belemmering van het plaatselijk verkeer. Daarnaast zou de bedrijfsvoering van Z.A.P. in strijd zijn met vergunningvoorschriften en met het geldende bestemmingsplan.

Onderzoek wijst uit: Z.A.P. voldoet aan voorschriften

Na een uitgebreid onderzoek, waaronder een akoestische analyse en een rapportage van de Milieudienst Kop van Noord-Holland, heeft de gemeente vastgesteld dat Z.A.P. voldoet aan alle wettelijke normen en voorschriften. Alle stofemissiepunten zijn voorzien van filters, er is een onderhoudscontract voor ongediertebestrijding, wettelijke geluidsnormen worden niet overschreden en verkeersvoorschriften niet overtreden. Tot slot blijkt de bedrijfsvoering van de firma niet strijdig met het bestemmingsplan, omdat de activiteiten onder het overgangsrecht vallen. Handhaving is dus niet aan de orde. De procedure voor de aanvraag van de bouw van twee nieuwe bedrijfsgebouwenvoor Z.A.P. loopt nog en staat los van dit besluit.

De omwonenden zijn geïnformeerd en hebben zes weken om eventueel bezwaar in te dienen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl