Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 07 februari 2011 "Oil on the Waves" Symposium over de impact en verantwoordelijkheden in het geval van een olieramp op de Noordzee 20 april 2011 in Den Helder

Op 20 april 2011, één jaar na de olieramp in de Golf van Mexico met het olieplatform Deepwater Horizon, vindt in Den Helder een internationaal symposium plaats over wat de gevolgen van een olieramp kunnen zijn voor de Noordzee en Waddenzee. Het symposium behandelt de leermomenten voor de Nederlandse situatie en gaat in op de vraag of Nederland op een eventuele ramp is voorbereid en hoe industrie en overheid daarin samenwerken. Het symposium is bestemd voor bedrijven, beleidsmakers, onderzoekers, milieu- en natuurorganisaties en overige belangstellenden. Bij het symposium wordt tevens een informatie- en vakbeurs gehouden waar organisaties en bedrijven uit de mariene milieu industrie en de oliebestrijding hun diensten en producten kunnen presenteren.

Het ongeval met de Deepwater Horizon in april 2010 kostte elf medewerkers van het olieplatform het leven. Gedurende vier maanden stroomden zo'n vijf miljoen vaten olie uit het boorgat met enorme gevolgen voor natuur, milieu, ecologie en economie. President Obama kondigde zelfs een tijdelijke stop op het diepzeeboren in de wateren rond Alaska af.

Tijdens Oil on the Waves zal een vertegenwoordiger van de National Oceanic and Atmospheric Adminstration (NOAA) de casus Deep Water Horizon toelichten. NOAA adviseerde de Amerikaanse autoriteiten over de gevolgen van de ramp en de te nemen maatregelen. In opdracht van president Obama evalueerde NOAA de olieramp.

New York Times journalist Frank Pope zal de feiten rond het incident bespreken. Naast deze Amerikaanse inbreng, zullen vertegenwoordigers van de overheid en de Europese Gemeenschap het internationale karakter van symposium onderstrepen. Het Nederlandse beleid wordt toegelicht door Directie Noordzee van Rijkswaterstaat en Staatstoezicht op de Mijnen. Vanuit Wageningen UR zal de potentiële ecologische en economische impact van een olieramp besproken worden. De industrie is vertegenwoordigd door de Nederlandse Olie en Gas Exploratie en Productie Associatie NOGEPA. Het lectoraat Maritiem, Marien Milieu en Veiligheidsmanagement sluit het symposium af met een analyse van de risico's.

Het symposium wordt gehouden op Willemsoord te Den Helder. Deze gerestaureerde voormalige marinewerf huisvest inmiddels diverse horeca- en entertainmentbedrijven, musea, een museumhaven en een jachthaven. Willemsoord is ook de thuisbasis van Maritime Campus Netherlands (MCN), een samenwerking van bedrijven, onderzoekscentra, onderwijsinstellingen en overheidsorganisaties in de marien en maritiem milieutechnisch en veiligheidscluster.

De organisatie is in handen van Wageningen UR (Centre for Marine Policy, IMARES en LEI), Maritime Campus Netherlands MCN, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden NHL, lectoraat Maritiem, Marien Milieu en Veiligheidsmanagement en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. Aanmelden voor het symposium en netwerkdiner kan via de site: www.oilonthewaves.com.


OGEL special issue on "Oil Spills, with special emphasis on BP Macondo accident"
For the world-wide petroleum industry, the spring and summer of 2010, which could have been remembered as the beginning of the process to open more offshore areas of the United States to oil and gas exploration, will instead be remembered as the time of the BP oil spill. In this OGEL Special on Oil Spills we take a first look at the implications of this accident and the legal, contractual and regulatory issues of oil spills in various countries.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl