Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 24 februari 2011 Nieuwe zeehaven Den Helder positieve impuls voor gehele regio

Den Helder Airport, de regionale luchthaven van Noord-Holland-Noord, en de Helderse zeehaven vullen elkaar perfect aan en versterken elkaar, zegt luchthavendirecteur Conny van den Hoff. Het creeëren van meer havenfaciliteiten betekent meer werk en versterking van de economie in de Kop van Noord-Holland. Dit laatste geldt ook voor de luchthaven, waar ook nieuwe ontwikkelingen op stapel staan.

Als echte Helderse is Conny van den Hoff heel begaan met de ontwikkelingen in de zeehaven, de economische motor van de Kop van Noord-Holland. Maar ook Den Helder Airport draagt een flink steentje bij aan die lokale economie. “Direct biedt onze luchthaven werk aan 493 en indirect aan ongeveer 2.000 mensen. Op het luchthaventerrein zijn momenteel 29 bedrijven gevestigd, waaronder twee grote helikopteroperators. De verwachting is dat dit aantal binnenkort weer verder zal uitbreiden. Per jaar passeren bij ons 130.000 passagiers de balies van en naar platformen offshore.”

Onlangs is op Den Helder Airport nog een nieuwe hangaar voor helikopters in gebruik genomen. “Dit is alweer de vijfde hangaar die op ons terrein is verrezen”, vervolgt Conny van den Hoff. “En binnenkort wordt een aanvraag ingediend voor de uitbreiding van deze hangaar met kantoorfaciliteiten. Verder bestaat de mogelijkheid om het stationsgebouw, dat we sinds 2003 in gebruik hebben, zowel aan de linker- als de rechterzijde uit te breiden met extra kantoorfaciliteiten voor nieuwe of bestaande bedrijven.”

Hoogwaardige werkgelegenheid

Voor de deur staat verder nog de complete renovatie van de start/landingsbaan. “Van 7 maart tot 1 juli ligt deze baan er uit. Gedurende deze periode zal vliegverkeer met vastevleugelvliegtuigen niet mogelijk zijn. Het helikopterverkeer kan wel gewoon doorgaan, dankzij de nieuwe taxibaan die vorig jaar parallel aan de start/landingsbaan is aangelegd.” Verder hoopt de luchthavendirecteur nog eens een vaste lijndienst met Aberdeen te realiseren. Onderzoek heeft aangetoond dat hiervoor een markt is. Op de vraag of er nog ruimte is voor de vestiging van andere luchthavengebonden bedrijven, antwoordt Conny van den Hoff: “Ten zuiden van Den Helder Airport is nog ruimte beschikbaar. Deze locatie is ideaal voor de vestiging van onderhoudsbedrijven voor helikopters en vliegtuigen. Vooral als de offshore op termijn minder werk gaat opleveren, zou op deze manier hoogwaardige werkgelegenheid in stand kunnen worden gehouden. Daarnaast ben ik heel benieuwd wat de windenergiesector offshore ons zal gaan opleveren. Misschien dat wij, net als de nieuwe groene stroomhaven, iets voor die sector kunnen gaan betekenen. Dan vullen we elkaar ook op dat gebied weer mooi aan.” (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl