Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 28 februari 2011 Agro Care wint Agrarische Ondernemersprijs van Noord-Holland 2010

MIDDENMEER - Op zaterdag 26 februari 2011 is tomatenkwekerij Agro Care uit Middenmeer verkozen tot beste Agrarisch Ondernemer van Noord-Holland in 2010. Van Zanten Flowerbulb BV won de Agriboard Thema Arrangementsprijs 2011.

Er waren vooraf acht belangrijke pijlers benoemd: bloembollen, veehouderij, sierteelt onder glas, zaadveredeling, akkerbouw, vollegrond groenteteelt, glasgroenteteelt en fruitteelt.

Uit elke pijler is een vakkundig persoon gevraagd om een bijzonder bedrijf uit zijn eigen pijler voor te dragen voor de prijs. De inzendingen zijn door de vakjury beoordeeld op hun ingebrachte informatie. De drie bedrijven met de hoogste score zijn genomineerd voor de prijs en uiteindelijk is Agro Care tot winnaar gekozen.

Agro Care is gekozen tot winnaar van de verkiezingen omdat geen van de directieleden een agrarische afkomst heeft en desondanks Agro Care tot een van de grootste glastuinbouwbedrijven van Nederland heeft laten uitgroeien: van tomatenplukkers tot tuinbouwgigant. De wijze waarop samenwerkingen hebben geleid tot versterking van de onderneming is een voorbeeld voor de gehele agrarische sector. De andere genomineerde bedrijven waren Plantenkwekerij Gitzels uit Wervershoof en Groentenkwekerij T.B. & S uit Sint Pancras.

De agrarische sector van Noord-Holland was voor deze verkiezingen breed vertegenwoordigd. De relatiemiddag trok vele agrariers en bestuurders naar het Holland Flowers Festival bij Agriport en kende een uitgebreid netwerkgedeelte.

De verkiezingen zijn mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de Rabobank, Agriboard Noord-Holland Noord, Agriport A7 BV en Holland Flowers Festival. (Bron: Agriboard.nl)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl