Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 08 maart 2011 Bedrijventerrein Kooypunt in Den Helder nog veiliger

De inspanningen van ondernemers, gemeente, brandweer en politie op bedrijventerrein Kooypunt in Den Helder hebben geleid tot een nieuwe oorkonde van het Keurmerk Veilig Ondernemen bedrijventerreinen (KVO-b). Het bedrijventerrein is beloond met het certificaat ‘continu samenwerken’. Voor de komende twee jaar bekijken de partijen of het gehele beheer en onderhoud (parkmanagement) van het terrein door een partij kan worden uitgevoerd. Er komt gezamenlijk cameratoezicht en - indien mogelijk - uitbreiding van parkeervoorzieningen.

Bedrijventerrein Kooypunt is een relatief veilig gebied. Er wordt wel eens aangifte gedaan van diefstal of inbraak: uit een enquete uit 2010 blijkt dat ondernemers zelfs vaker de politie bellen bij incidenten in of rond hun bedrijf. De meeste meldingen gaan echter over verkeerszaken (ongelukken en parkeren door vrachtwagens). In 2008 heeft Kooypunt al het certificaat ‘basissamenwerking’ behaald. Dit certificaat is de officiele beloning voor het feit dat ondernemers, gemeente, brandweer en politie samen structurele maatregelen hebben genomen om de veiligheid op het bedrijventerrein te vergroten.

Het KVO project heeft er in ieder geval voor gezorgd dat de verschillende instanties en de ondernemers nog meer bereid zijn activiteiten te steunen die te maken hebben met een (nog grotere) veiligheid op Kooypunt. Daarnaast heeft het project de afgelopen jaren bijgedragen aan een versnelde uitvoering van acties en/of activiteiten. Zo is bijvoorbeeld de verlichting aangepakt en zijn er huisnummers aangebracht, iets wat voor de hulpdiensten een groot voordeel oplevert, vooral in de aanrijtijden. Ook is de voorrangssituatie op de hoek Scheepmakersweg / Schrijnwerkersweg gewijzigd en zijn er extra belijningen en borden aangebracht.

Uit de enquete bleek ook dat ruim 83% van de ondernemers geen of heel weinig last van vervuiling heeft.

Het KVO is een samenwerkingsverband van verschillende instanties. In het KVO-project werken de Ondernemersvereniging Kooypunt, de politie, brandweer en de gemeente een plan van aanpak uit om criminaliteit, onveiligheidsgevoelens en overlast tegen te gaan. De maatregelen moeten het bedrijventerrein veiliger maken en richten zich vooral op de meest urgente problemen in het gebied: verkeer, ontsluiting van het gebied, parkeren en dergelijke. Bij de concrete acties werken alle instanties nauw samen maar iedere organisatie heeft daarin een eigen taak. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl