Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 24 maart 2011 BreedNet start vraagbundelings campagne in Zijpe - informatiebijeenkomst op donderdag 31 maart 2011

Ondernemers in Zijpe krijgen de beschikking over toekomstopener, werkbrenger, ondernemersverlichter en omzetversneller

De bovenstaande begrippen staan centraal in de vraagbundelings campagne die BreedNet de komende maanden in Zijpe uitvoert. Deze begrippen drukken de positieve effecten uit die bedrijven en instellingen kunnen bereiken door het gebruik van breedband.

De campagne start op donderdag 31 maart 2011 met een informatiebijeenkomst.

Waarin concreet wordt gepresenteerd hoe breedband ingezet kan worden in bedrijven en wat de opbrengst daarvan is. Deze bijeenkomst voor de ondernemers van bedrijventerrein Kolksluis vindt plaats bij de firma Bakker & Schilder Transport BV, Kanaalkade 68 in 't Zand en wordt georganiseerd door de gemeente Zijpe in samenwerking met BreedNet.

In de komende maanden zullen ook de andere ondernemers in Zijpe uitgenodigd worden voor informatiebijeenkomsten, waardoor uiteindelijk alle ondernemers weten hoe zij omzetversnellers, werkbrengers en toekomstopeners in hun bedrijf kunnen implementeren.

Voor bedrijventerrein Kolksluis is het belangrijk dat zoveel mogelijk ondernemers zich aansluiten want hier moet het open glasvezelnetwerk nog volledig aangelegd worden. Pas als er voldoende ondernemers overstappen op glasvezel zal er ook daadwerkelijk tot aanleg worden overgegaan.

De partij die de provincie en de gemeente voor het uitvoeren hiervan hebben geselecteerd, is KPN. Ondernemers van Kolksluis kunnen hierdoor profiteren van een open glasvezelnetwerk tegen het gunstige tarief dat KPN hanteert voor bedrijventerreinen.

'De kansen die een betaalbare en open breedbandverbinding biedt, kun je beschouwen als een 'toekomstopener' voor ondernemers,' zegt Niek de Jong, projectleider van BreedNet. 'Door gebruik te maken van breedband komen kansen binnen bereik die tot nu toe niet mogelijk waren en wordt de afstand tussen bedrijven onbelangrijk. Door de razendsnelle koppelingen werk je eigenlijk samen met mensen in bijvoorbeeld Limburg oen China, alsof je op één locatie zit. Hierdoor komt de toekomst echt dichtbij.

Wethouder Piet Marees is de drijvende kracht achter het BreedNet-initiatief in de gemeente Zijpe. 'Toen ik onlangs in onze gemeente een bedrijf in audio-visuele dienstverlening bezocht, vertelde de eigenaar dat hij grote videobestanden altijd vanuit zijn huis verstuurt in plaats vanuit zijn prachtige pand gevestigd op een van onze bedrijfsterreinen. Omdat hij thuis een snellere internetverbinding heeft dan in zijn bedrijf. Dat moet beter, vind ik. Als gemeente stimuleren wij de bedrijvigheid en werkgelegenheid en zorgen we ervoor dat nieuwe mogelijkheden ten volle benut worden om overal en altijd te kunnen werken. Met BreedNet hebben we nú de mogelijkheid om een toekomstvaste open breedbandinfrastructuur aan te leggen. Zodat u straks zorgeloos kunt werken zonder beperkingen van locatie, tijd of bandbreedte. Daar zijn snelle verbindingen en interessante diensten voor nodig. En BreedNet maakt die mogelijk.'

Belangstellenden van bedrijventerrein Kolksluis kunnen zich hier voor deze informatieavond opgeven. De avond begint om 19.30 uur.

Programma 31 maart 2011:

Locatie

Firma Bakker & Schilder Transport BV
Kanaalkade 68
't Zand (Bron: Breednet)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl