Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 29 maart 2011 Toekomst voor Noord-Hollandse bedrijventerreinen o.a. Alkmaar (Beverkoog), Langedijk (De Mossel) financieel ondersteund

Om bestaande bedrijventerreinen duurzaam ingericht, veilig en goed bereikbaar te maken, krijgen tien projecten subsidie uit de HIRB-regeling (Herstructurering en Intelligent Ruimtegebruik Bedrijventerreinen).

De provincie Noord-Holland heeft hiervoor € 2,5 miljoen beschikbaar gesteld. Zo krijgt de Haven van Amsterdam een half miljoen euro om het Hooglandterrein (Minervahaven) op te knappen. Dit terrein is sterk verouderd en met het geld zal onder andere een nieuwe ontsluiting, betere inrichting van de openbare ruimte en warmte-koude opslag gerealiseerd worden. Door het opknappen van dit terrein wordt ongeveer 2 hectare bedrijventerrein gerealiseerd voor de creatieve sector.

Heilo en Hilversum

In Heiloo wordt bedrijventerrein De Oude werf opgeknapt. Hier stelt de provincie ruim 320 duizend euro beschikbaar om het terrein duurzaam en veilig in te richten. Zo wordt onder andere de infrastructuur en de parkeergelegeheid aangepakt. In de gemeente Hilversum wordt met de inrichting van de Nieuwe Havenweg de doorstroming van het verkeer verbeterd. Hiermee worden ook de problemen met parkeren en laden & lossen opgelost. De provincie draagt € 86.000 euro bij aan dit project. 

Meer terreinen

Naast deze drie projecten, worden ook projecten in Haarlemmermeer (Graan voor Visch Zuid), Amstelveen (Legmeer), Amsterdam (Werkerf Schepenbergweg en Hamerstraatgebied), Alkmaar (Beverkoog), Langedijk (De Mossel) en Zaanstad (Zuiderhout) financieel ondersteund vanuit de HIRB-regeling.

HIRB

Met de subsidieregeling HIRB geeft de provincie invulling aan het beleid om bestaande terreinen opnieuw in te richten, beter bereikbaar te maken en te zorgen voor veiligheid en onderhoud. De afgelopen jaren zijn tientallen projecten met steun van de provincie van start gegaan en is een flinke slag gemaakt in de verbeteringen van diverse Noord-Hollandse terreinen. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl