Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 10 juni 2011 Ruim 180 aanmeldingen Regiowerktop Noord-Holland Noord

Ruim 180 personen uit het netwerk van ondernemers, onderwijsorganisaties en overheid heeft zich al aangemeld voor de Regiowerktop op maandagmiddag 20 juni 2011. Vooral werkgevers zijn uitgenodigd om mee te denken over het vervullen van hun personeelsbehoefte op de middellange termijn.

Ruim 180 personen uit het netwerk van ondernemers, onderwijsorganisaties en overheid heeft zich aangemeld voor de Regiowerktop op maandagmiddag 20 juni. Vooral werkgevers zijn uitgenodigd om mee te denken over het vervullen van hun personeelsbehoefte op de middellange termijn. Tijdens de Regiowerktop spreekt onder andere Hans Kamps, kroonlid van de Sociaal Economische Raad en komen regionale werkgevers aan het woord. De discussies worden geleid door Pieter Hilhorst, presentator, columnist en publicist.

Het onderwerp van gesprek is de veranderende paradigma's van de arbeidsmarkt. Tot op heden konden bedrijven redelijk voorzien in geschikte medewerkers voor hun bedrijfsvoering. Door de vergrijzing en hogere kwaliteitsnormen neemt de vraag naar opgeleide werknemers fors toe. De afgelopen jaren is met name door de overheid flink geïnvesteerd in scholing, empowering en begeleiding van werkzoekenden. De komende jaren worden de overheidsbudgetten flink ingeperkt. Door de krapte zal een aantal bedrijven, vooral in het midden- en kleinbedrijf, moeite hebben met het vinden van de juiste mensen. Dit kan deels worden opgelost door mensen die nu thuis op de bank zitten te laten €˜werken naar vermogen €™. Om deze potentie te benutten ten behoeve van de economische groei van de regio is creativiteit en intensieve samenwerking tussen werkgevers, onderwijsorganisaties, UWV en gemeenten hard nodig.

Tijdens de regionale werktop krijgen de aanwezigen de gelegenheid om actief mee te denken over de invulling van deze samenwerking.

Wilt u ook bij de Regiowerktop 2011 aanwezig zijn? Aanmelden kan nog tot en met woensdag 15 juni. Het exacte programma en aanmelding vindt u op www.rpa-nhn.nl. (Bron: Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl