Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 27 juli 2011 Dekamarkt start verkoop aardappelen uit BioValley

Noord-Hollanders kunnen binnenkort bio-aardappelen "Frieslanders" voor de kenners - uit BioValley (de regio rond Harenkarspel) kopen bij DekaMarkt. BioValley is een initiatief van telers uit Noord-Holland Noord, die de regio verder willen laten uitgroeien tot dé biologische groentetuin van Nederland. Het initiatief wordt breed gedragen door de Agriboard, Provincie Noord-Holland, het Ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie en de Wageningen UR.

Voor het eerst zijn de prachtige vroege bio-aardappelen van de Oosterdeleilanden geoogst. Deze tuinbouweilanden -onderdeel van BioValley- staan van oudsher bekend bij insiders en fijnproevers om de vroege aardappelen met hun eigen uitstekende smaak.

Vóór 1 augustus a.s. start Dienst Landelijk Gebied in opdracht van provincie Noord-Holland ook met een nadere verkenning in BioValley. De verkenning moet inzicht geven in de (on)mogelijkheden van de verschillende stakeholders in de regio voor clustering, vergroting van het biologisch areaal, het aantal biologische tuinders, akkerbouwers en veehouders en het behoud van biologische grond. (Bron: Agriboard.nl)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl