Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 05 september 2011 Seminar 'Starten in toerisme en recreatie' op woensdag 5 oktober 2011

NHN organiseert in samenwerking met de Kamer van Koophandel Noordwest Holland een seminar voor toekomstige ondernemers in de vrijetijdssector. Na een algemene inleiding wordt in workshops ingegaan op wet- en regelgeving, het belang van kwalitatieve gastheerschap en hoe een haalbaar businessplan opgesteld wordt. Het seminar wordt gehouden op woensdag 5 oktober 2011 in het gebouw van de Kamer van Koophandel in Alkmaar.

Er is veel veranderd in de manier waarop we onze vrije tijd invullen. Dat biedt vele kansen voor nieuwe ondernemers maar ook voor bedrijven die helemaal het roer willen omgooien. Tijdens de seminar Starten als ondernemer in toerisme en recreatie algemene informatie over onderwerpen zoals: ontwikkelingen in de sector, achtergrondinformatie over bezoekers en de kernwaarden van deze regio.

Daarna actief aan de slag met twee workshops naar keuze:

  1. Kwaliteit van de gastvrijheid
  2. Wet- en regelgeving
  3. Haalbaar businessplan

De onderwerpen die in de workshop behandeld worden zijn:

1. Kwaliteit van de Gastvrijheid.

Wat maakt dat mensen zich echt welkom voelen? Niet alleen maar een schoon toilet, nette bediending of goed vindbaar zijn op internet. Ontdek waarom de kwaliteit van de gastvrijheid een belangrijk aspect kan vormen van een succesvol en winstgevend bedrijf. Jeroen van Hattum, Hostmanship.

2. Wet- en regelgeving

De Kamer van Koophandel gaat in op de wetten en regels die belangrijk zijn bij het opstarten van een bedrijf in de vrijetijdssector. Door: Janneke Brouwer, Kamer van Koophandel Noordwest Holland.

3. Haalbaar Businessplan

Een mooie droom omzetten naar werkelijkheid, gewoon doen. Maar hoe doe je dat? Wat is daar voor nodig? Wie kan je daarbij ondersteunen? Een goed businessplan zorgt voor een gedegen basis om een eigen onderneming op te zetten zodat gemeenten, financiële instellingen en de klanten overtuigd worden. Door: Janneke Kuysters, Leisure Result

Het seminar wordt door de Kamer van Koophandel in samenwerking met Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord georganiseerd in het kader van het kwaliteitsproject Gastvrij Noord-Holland. Het seminar wordt gehouden op woensdag 5 oktober in het gebouw van de Kamer van Koophandel Comeniusstraat 10 in Alkmaar. Het programma start om 19.15 en duurt tot 22.00 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Voor aanmelden www.kvk.nl (Bron: Ontwikkelingsbedrijf NHN)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl