Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 08 december 2011 Duurzame samenwerking tussen ECN, ATO en ROC Kop van Noord-Holland leidt tot introductie lesprogramma Sustainable Energy

Voor de technische beroepsopleidingen Middenkader Engineering en Mechatronica van het ROC Kop van Noord-Holland wordt met ingang van het nieuwe schooljaar een extra vakonderdeel geïntroduceerd, namelijk Sustainable Energy (duurzame energie). Dit extra vakonderdeel wordt in samenwerking met ECN en ATO ontwikkeld en uitgevoerd.

Bij ATO wordt een ruimte ingericht waarin alle aspecten van elektrische aandrijving of opwekking van elektriciteit kunnen worden getest: het Direct Train Laboratorium DTL. Voor de cursisten vormt het DTL een levensechte praktijksimulatie. In het DTL kunnen ze, niet alleen gedurende de speciale lesmodule, maar ook tijdens de hoofdfase van hun opleiding allerlei opdrachten uitvoeren in de vorm van prestaties en stages. Hierbij valt te denken aan het plegen van onderhoud, metingen doen en testresultaten analyseren. Dit maakt het onderwijs steeds realistischer en werkt bovendien motiverend voor de studenten.

Met de introductie van het nieuwe vakonderdeel worden de opleidingen Middenkader engineering en Mechatronica die op de Techniekcampus in Den Helder worden aangeboden, toekomstgericht vormgegeven. Sustainable Energy biedt de cursist uitzicht op een toekomst in bijvoorbeeld de offshore windenergie. Een sector waarin voor de komende jaren enorme groei wordt verwacht.

Aad de Wit, voorzitter college van bestuur van het ROC Kop van Noord-Holland hierover: "Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. We hebben vooruitlopend op deze nieuwe vakrichting onlangs al de titel van 'meest duurzame ROC van Nederland' in de wacht gesleept. Nu gaan we onze techniekcursisten ook daadwerkelijk scholen op het gebied van duurzame energie."

Ook Hans Bais van ATO is zeer enthousiast over de samenwerking die groeit tussen kennisinstellingen zoals ECN, onderwijs (ROC Kop van Noord-Holland) en het bedrijfsleven. "Met het DTL komen onderzoek, onderwijs en ondernemen samen op de werkvloer en worden kansen gecreëerd voor de offshore energy sector in Den Helder."

Het DTL wordt mogelijk gemaakt door het MCN EFRO programma, waarin maritieme duurzaamheid en studeren een grote rol spelen. ATO vervult in de regio Den Helder de rol van initiator en ontwikkelaar van duurzame technologie en is binnen het MCN EFRO programma leider van het project Drive Train Laboratorium. (Bron: ATO Noord Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl