Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 29 december 2011 Het komende winterseizoen bruist Proeftuin Zwaagdijk van de tulpenbroei activiteiten

Vanaf december 2011 tot en met april 2012 worden in Zwaagdijk tulpen, hyacinten, narcissen en bijgoed van het nieuwste assortiment afgebroeid. Hierbij is het voor de bollenkweker/broeier altijd weer een uitdaging net dat ras te vinden wat in zijn kraam past en liefst nog een goed rendement geeft ook. Gelukkig hebben we als hulp hierbij de marktbroeishows, zodat een broeier/kweker op basis van praktische informatie zijn keuze kan maken.

De eerste marktbroeishow (10 – 13 januari) vindt plaats in Lisse tijdens de Mechanisatietentoonstelling. De organisatie heeft een gekoelde ruimte ter beschikking gesteld en hier kunnen de allervroegste rassen op praktijkschaal aanschouwd worden.

De tweede (27 en 28 januari) is bij Proeftuin Zwaagdijk. Zoals alle jaren wordt hierbij ook de eerste speciale tulpenkeuring gehouden, maar dit is niet het enige. In samenwerking met FloraHolland, KAVB, LTO Groeiservice en Proeftuin Zwaagdijk wordt een themadag georganiseerd waarbij wordt ingegaan op assortimentsvernieuwing.

De derde marktbroeishow wordt niet, zoals andere jaren, tijdens het Holland Flowers Festival gehouden, maar de week ervoor (16, 17 en 18 februari). Naast meer dan 200 nieuwe rassen zijn er dan ook diverse proeven op het gebied van ozon, klimaat en potgrond te bezichtigen. Bedrijven gelieerde aan de tulpenbroeierij zullen deelnemen aan de innovatiebeurs. Al met al voor Proeftuin Zwaagdijk een druk broeiseizoen, maar dit is nog niet alles. Eens in de tien jaar wordt de wereldtentoonstelling Floriade gehouden en in 2012 is dat in Venlo. Proeftuin Zwaagdijk broeiproeven heeft de eer voor de openingstentoonstelling alle 17.000 snijtulpen af te broeien. We zijn heel blij dat we op deze manier ons visitekaartje kunnen afgeven als voorbode voor mogelijk de Floriade 2022 in Westfriesland. (Bron: Proeftuin Zwaagdijk)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl