Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 10 januari 2012 Dankzij kavelruil Henneboe land (Texel) dichtbij huis

Bij de Texelse notaris werden de papieren getekend voor een uitruil van landbouwgrond op het eiland waarbij vijf eigenaars betrokken zijn. "Oorspronkelijk ging het om vijftien partijen, dus we hebben wel wat moeten inleveren", zegt Anton Witte, voorzitter van Stichting Agrarisch Texel.

Toch is Witte blij met het rondkomen van de Henneboe, zoals dit project is genoemd naar een van de betrokken percelen aan de Haffelderweg. "Soms stuit je nu eenmaal op onverwachte problemen." Maar hij sluit niet uit dat andere delen van het oorspronkelijke plan in de toekomst alsnog worden verwezenlijkt.

De Henneboe werd mogelijk toen Piet Bekker uit Den Burg besloot te stoppen als aardappelteler en land te koop aanbood aan de familie Witte van hoeve Julia nabij Oudeschild. Aangezien Bekkers land verdeeld was over het eiland, bood dit mogelijkheden voor een kavelruil op grotere schaal. (Bron: Stivas, NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl