Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 13 februari 2012 Versterking positie ondernemers binnenstad en Ravelijncenter Den Helder - Reageren op ontwerp bestemmingsplan Westoever

Behoud van een aantrekkelijk winkelaanbod in het stadshart en ontwikkelmogelijkheden voor ondernemers op het Ravelijncenter. Dat moet een van de effecten zijn van het concept bestemmingsplan Westoever dat binnenkort opnieuw de inspraak ingaat. Bewoners, ondernemers overheden en andere partijen hebben al hun inbreng in het plan geleverd. Bestemmingsplannen geven de ruimtelijke mogelijkheden en bestemmingen in een gebied aan. Ze mogen niet ouder dan 10 jaar zijn en daarom worden ze periodiek herzien.

Belangen ondernemers

Bij de herziening van het bestemmingsplan Westoever waren de belangen van de ondernemers in de binnenstad en op het Ravelijncenter op voorhand al duidelijk.

De binnenstadondernemers willen geen leegloop door concurrentie van winkels in de randen van de stad.

Wethouder Ruimtelijke Ordening Pia Bruin: "Volgens mij zijn we er met het concept bestemmingsplan Westoever in geslaagd aan beide belangen tegemoet te komen. In het bestemmingsplangebied is aan wonen/woninginrichting gelieerde detailhandel toegestaan. Andere branches die zich er willen vestigen, zoals planten-, diervoeder- en fietsenwinkels dienen minimaal 1500 m2 af te nemen.

Deze en ander richtlijnen maken duidelijk wat is toegestaan aan grootschalige perifere detailhandel in het specifieke gebied tussen pakweg de Industrieweg en de Ravelijnweg. De strook langs de Schootenweg is voornamelijk bestemd voor ABC bedrijvigheid, ofwel auto's, boten en caravans." De Stelling van Den Helder doorsnijdt het bestemmingsplangebied Westoever. Dit bijzondere cultuurhistorische erfgoed van Den Helder is beschermd stadsgezicht.

Dat betekent dat de Liniegracht en het Bassin met aangrenzende oevers niet door ruimtelijke ingrepen aangetast mogen worden

Regiofunctie

Het ontwerpbestemmingsplan houdt duidelijk rekening met nieuwe ontwikkelingen en kansen voor ondernemers. Niet alleen in de stad, maar op regionale schaal.

Bruin: "Op regioniveau zijn afspraken gemaakt waar grootschalige perifere detailhandel is toegestaan. Dat is onder meer in Schagen en dus ook in het Ravelijncenter in Den Helder. Dit betekent een versterking van de regionale positie van Den Helder." Reageren op ontwerp bestemmingsplan Westoever

Vanaf donderdag 16 februari 2012 is het ontwerpbestemmingsplan in te zien op het stadhuis aan de Bijlweg 20.

Het plan is ook te raadplegen via www.denhelder.nl of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Telefonisch kunt u contact opnemen met Eric-Jan Winter, telefoonnummer 0223 678817. Uw zienswijzen kunt u sturen naar College van Burgemeester en Wethouders, postbus 36, 1780 AA, Den Helder. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl