Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 23 februari 2012 Intentieverklaring om veiligheid in winkelgebieden Den Helder te verbeteren

En weer een stap verder naar een veilig Den Helder: twee winkelgebieden hebben aangegeven met elkaar de schouders hieronder te zetten. Volgende maand ondertekenen zowel de winkeliers van het nieuwe winkelgebied aan de Marsdiepstraat (16 maart 2012) als die van winkelcentrum De Riepel (19 maart 2012) een intentieverklaring met andere betrokkenen. Onder de vlag van het Keurmerk Veilig Ondernemen, een initiatief van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) maar een samenwerkingsverband van HBD, ondernemers, de gemeente, de brandweer en de politie, gaan deze partijen aan de slag om de veiligheidsproblemen in hun gebied aan te pakken. Want ook al lijkt het goed, het kan altijd nog beter. Daarom nemen de deelnemers maatregelen om de veiligheid in dit winkelgebied te vergroten.

De intentieverklaringen moeten leiden tot overeenkomsten, met als uitwerking concrete activiteiten. Hiermee laten de betrokkenen zien dat zij de veiligheid in hun gebied serieus nemen en dat zij samen optrekken om in deze gebieden de gestelde doelen te bereiken. Met het zwart-op-wit zetten van de afspraken nemen alle partijen daarin hun verantwoordelijkheid. Een gezamenlijk overleg zorgt voor korte lijnen tussen de partners.

Inventarisatie

Voorafgaand aan de ondertekening van de intentieverklaringen vindt een schouw van de gebieden plaats. Die kan worden gezien als een nul-meting. De schouw wordt uitgevoerd door vertegenwoordigers van de ondernemersverenigingen, het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, de gemeente, de brandweer en de politie.

Vervolgens maakt men aan de hand van de bevindingen een plan van aanpak, waarin iedere partij een eigen taak heeft. De maatregelen zijn vooral bedoeld om criminaliteit, onveiligheidsgevoelens (van bezoekers en winkelpersoneel) en overlast te voorkomen. Uiteindelijk moet dit leiden tot een eerste KVO-ster (de certificering). De Schooten Plaza (1 ster), het Ravelijncenter (1 ster) en de Helders Binnenstad (2 sterren) zijn al gecertificeerd. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl