Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 29 maart 2012 Samenwerking bloembollensector en Agriboard Noord-Holland-Noord

Het Agriboardgebied kent drie afzonderlijke KAVB secties (Koninklijke Algemene Vereeniging van Bloembollencultuur) nl. Westfriesland (inclusief de Wieringermeer, de Beemster en de Schermer), het Noordelijk Zandgebied en Kennemerland. Tot nu was alleen Westfriesland rechtstreeks verbonden aan de activiteiten van de Agriboard.

Daar komt nu verandering in daar ook het Noordelijk Zandgebied heeft aangegeven zich te willen aansluiten en tot vorming van een stuurgroep/werkgroep bloembollen Agriboard te komen. Het verzoek tot aansluiting van Kennemerland is daar nog in behandeling.

Aandachtpunten in deze samenwerking zullen vooral liggen op afzet en de structuur van de sector. Voor dit laatste onderwerp is al werkgroep actief in samenwerking met de Rabobank.

Glastuinbouw en Agriboard

De Agriboard en LTO glastuinbouw gaan een gezamenlijk plan indienen bij de Energyboard voor een meer duurzaam gebruik van warmte, Co2 en stroom.

Opzet is te komen tot een duurzaam energienet in de drie glastuinbouwconcentratiegebieden, Heerhugowaard, Het Grootslag en Agriport A7.

Gedacht wordt hierbij aan restwarmte van de HVC in Alkmaar voor Heerhugowaard, aardwarmte voor Het Grootslag en een vergistingsproject op Agriport A7. De hierbij broodnodige CO2 zou van de HVC in Alkmaar kunnen komen.

Een duurzaam energienet over deze drie gebieden heen kan de ultieme doelstelling zijn waarbij ook andere partijen als gemeenten en industriële partijen kunnen aansluiten. (Bron: Agriboard.nl)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl