Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 14 mei 2012 Nieuwe regels moeten wildgroei reclames in Den Helder tegengaan

Om een rustig, mooier straatbeeld te krijgen en verrommeling tegen te gaan, heeft het college een nieuwe reclamenota geschreven. Deze nota wordt eind mei voorgelegd aan de commissie en vervolgens aan de raad. In de nota staat welke reclames wel en niet mogen in onder meer winkelgebieden, op bedrijventerreinen, in woonwijken en op sportterreinen.

De bestaande reclame(borden) nota uit 1996 is aan vervanging toe. Regels zijn in de loop der jaren veranderd en er gelden nieuwe welstandcriteria. Ook om het stadshart en andere gebieden in Den Helder aantrekkelijker te maken en wildgroei en verrommeling tegen te gaan, zijn reclameregels veranderd.

De regels in het Stadshart worden iets strenger en op industrieterrein juist iets minder streng. Daarnaast komt er een verbod op vrijstaande reclame-uitingen in het Stadshart. Dit mag nu nog wel, maar als de Raad er mee instemt straks niet meer. Een uitzondering is een gestandaardiseerd stoepbord per winkel.

Besproken

De concept reclamenota is in september 2011 behandeld door de commissie Stadsontwikkeling en Beheer. Die heeft het college verzocht om naar aanleiding van de inspraak van de detailhandelsfedratie opnieuw met deze organisatie in gesprek te gaan. Dat is gebeurd. Op 21 mei 2012 buigt de raadscommissie Stadsontwikkeling & Beheer zich over de nieuwe reclamenota. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl