Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 24 september 2012 Demomiddag praktijkproef "lelieteelt in goten" op woensdag 26 september 2012 in 't Zand

Op woensdagmiddag 26 september 2012 vindt er een demomiddag plaats bij de praktijkproef "lelieteelt in goten". Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de groei van lelies in goten te bekijken en met de initiatiefnemers van gedachten te wisselen over de kansen van dit innovatieve en duurzame teeltsysteem.

Teelt van lelies "uit de grond" biedt kansen om ziektevrij lelies te telen in een duurzaam systeem. Daarom heeft een groep lelietelers in Noord-Holland het initiatief genomen voor een praktijkproef, waarin zij lelies in goten in de grond telen. In de goten is de beschikbare duinzandgrond gebruikt als substraat.

De lelies krijgen water en voeding door middel van druppelslangen. Voor deze praktijkproef wordt de kennis en ervaring vanuit het programma uit benut. PPO voert het onderzoek uit en adviseurs van Alb. Groot begeleiden de uitvoering van de proef.

Datum: woensdag 26 september 2012
Tijd: Tussen 15.30 en 17.30 uur (vrije inloop)
Locatie: Van Klink - Belkmeer B.V.
Korte Belkmerweg 20, 1756 CB 't Zand

Deze praktijkproef is financieel mogelijk gemaakt door bijdragen van Rabobank Noord-Holland Noord, Rabobank Schagen-Wieringerland, Leader / Provincie NH en het programma Teelt de grond uit (Ministerie van EL&I en PT). (Bron: Praktijkonderzoek Plant & Omgeving)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl