Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 25 september 2012 Week van het Werk van 28 september t/m 12 oktober 2012 - intentieverklaring Inclusieve Arbeidsmarkt Noord-Holland Noord

Ondernemers, onderwijs en overheid tekenen voor werkzekerheid voor iedereen.

Iedereen die wil en kan werken moet aan de slag kunnen. Want werk zorgt voor economische en financiële zelfstandigheid, draagt bij aan het gevoel van eigenwaarde en levert een bijdrage aan een sterke, regionale economie. Om iedereen in de regio Noord-Holland Noord aan het werk te krijgen bundelen werkgevers, werknemers, gemeenten, UWV en onderwijsorganisaties - verenigd in het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid (RPA-NHN) - hun krachten.

Op 28 september 2012 ondertekenen deze partijen de intentieverklaring 'Inclusieve Arbeidsmarkt Noord-Holland Noord'.

De Inclusieve Arbeidsmarkt is een arbeidsmarkt waaraan mensen zoveel mogelijk en duurzaam meedoen, niet kijkend naar beperkingen maar naar de mogelijkheden. Onder deze noemer worden arrangementen ontwikkeld van werk naar werk, van school naar werk en van uitkering naar werk. Zo worden netwerken van, voor en door werkgevers opgezet om te voorkomen dat werknemers werkloos worden, opleidingen ontwikkeld die aansluiten op de vraag van werkgevers en door gemeenten en UWV intensief samengewerkt om mensen met een uitkering aan werk te helpen. Het doel is om zoveel mogelijk mensen werkzekerheid te bieden en daarmee al het arbeidspotentieel in de regio te benutten.

Intentieverklaring

De gemeente Alkmaar heeft in de persoon van wethouder Victor Kloos (OPA) - voorzitter van het RPA-NHN - het voortouw genomen om de Inclusieve Arbeidsmarkt vorm te geven. Inmiddels zijn alle partners van het RPA-NHN aangehaakt. Daartoe behoren de gemeenten in Noord-Holland Noord, de MBO- en HBO-instellingen, werkgevers- en werknemersorganisaties, de Kamer van Koophandel Noordwest Holland, het Ontwikkelingsbedrijf NHN en het UWV. Op 28 september tekenen deze partijen tijdens een ontbijtsessie bij de Telefooncentrale in Alkmaar voor een gezamenlijke aanpak van ondernemers, onderwijs en overheid.

Week van het Werk

De ondertekening van de intentieverklaring is het startpunt van de Week van het Werk Noord-Holland Noord. Tijdens deze week vinden tal van activiteiten plaats op het gebied van arbeid, economie en onderwijs. Dit jaar staat de Inclusieve Arbeidsmarkt centraal.

Meer informatie en het programma van de Week van het Werk vindt u op http://www.rpa-nhn.nl/week_van_het_werk

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl