Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 12 december 2012 Bedrijventerreinen De Banne, Huisweid en Oudevaart in Harenkarspel opgeknapt - bijeenkomst op 19 december 2012

Woensdagmorgen 19 december 2012 om 11.00 uur is er een klein feestje op bedrijventerrein De Huisweid in Warmenhuizen.

Een mooi bewegwijzeringsbord wordt onthuld als symbolische afsluiting van de opknapbeurt die drie bedrijventerreinen in Harenkarspel hebben ondergaan.

De gemeente Harenkarspel heeft in de afgelopen half jaar de bedrijventerreinen De Banne, Huisweid en Oudevaart opgeknapt. Met de onthulling van de nieuwe bewegwijzering op het bedrijventerrein Huisweid rond de gemeente de werkzaamheden en draagt zij het stokje over aan de ondernemers. Zij zijn nu aan zet om hun deel van de bedrijventerreinen waar nodig aan te pakken.

Wethouder Rob Treur van de gemeente Harenkarspel: 'De gemeente hoopt met deze werkzaamheden een belangrijke impuls te geven in de verbeteringen van de terreinen. We kunnen dit echter niet alleen. Wij vragen de ondernemers vriendelijk doch dringend om zelf, waar mogelijk, ook een bijdrage te leveren aan een schoner, beter en veiliger terrein. Wij zetten daarin graag de eerste stappen en hopen dat de ondernemers dit voorbeeld volgen.'

De aanleiding voor de revitalisatie was een onderzoek naar de veroudering van de bedrijventerreinen in de Kop van Noord-Holland. In Harenkarspel bleek dat de bedrijventerreinen De Banne, Huisweid en Oudevaart licht verouderd zijn. Een goede opknapbeurt was voldoende om deze terreinen weer up-to-date te maken en hoge kosten voor herstructurering in de toekomst te voorkomen. De gemeente heeft deze revitalisering samen met het bedrijfsleven opgepakt. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een visie- en actieplan voor deze terreinen met een actieprogramma met 11 concrete maatregelen.

In november 2011 heeft de gemeente Jaap van Bezooijen van APPM Management Consultants opdracht gegeven om het actieplan daadwerkelijk uit te voeren, wederom in nauw overleg met de betrokken ondernemers.

Van Bezooijen: "In de periode tussen december 2011 en april 2012 hebben de gemeente en de ondernemers samen gewerkt aan het verder uitwerken van de 11 maatregelen. De fysieke werkzaamheden op de terreinen zijn inmiddels uitgevoerd door de aannemer KWS Infra. De resultaten, die we willen behalen, zijn aantrekkelijkere en veiligere bedrijventerreinen, een betere samenwerking tussen gemeente en ondernemers en een impuls voor de ondernemers om hun terreinen en gebouwen te verbeteren".

De fysieke werkzaamheden bestaan globaal uit de volgende onderdelen:

De voorbereidingen en de fysieke werkzaamheden worden mede mogelijk gemaakt door subsidies van de provincie Noord-Holland in het kader van de herstructurering en intelligent ruimtegebruik bedrijventerreinen Noord-Holland 2012 (HIRB Light).

De gemeente roept de ondernemers op zich aan te sluiten bij het initiatief van Revis voor een uniforme bewegwijzering op de terreinen. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl