Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 11 februari 2013 Gemeente Den Helder geeft waarschuwingen na horecacontroles

De scherpe controles op het juist naleven van de Drank- en Horecawet in Den Helder hebben het afgelopen weekeinde enkele waarschuwingen tot gevolg gehad.

Tijdens een basketbalwedstrijd werd zaterdagavond bij de verkoop van alcohol niet op leeftijden gelet. Daarnaast gaven jongeren elkaar drank door op de tribunes en in de zaal, ook iets wat leeftijdscontrole in de weg staat. De uitbater van het betreffende horecabedrijf kan dan ook binnenkort een schriftelijke waarschuwing en een gesprek bij de gemeente tegemoet zien.

Ook een supermarkt met bijbehorende slijterij in Nieuw Den Helder krijgt een waarschuwing omdat er zaterdagavond geen leidinggevende in de slijterij aanwezig was. Bovendien werd niet gevraagd naar de legitimatie van een jongere bij wie aanleiding was tot een leeftijdscontrole. De toezichthouders zagen dat hij in de slijterij drank kocht, om die buiten kennelijk te delen met zijn mogelijk nog jongere vrienden. Het nalaten van een leeftijdscontrole is reden voor een waarschuwing.

De toezichthouders constateerden geen concrete overtredingen bij een feest dat in de nacht van zaterdag op zondag in de Koningstraat werd gehouden.

De gemeente Den Helder wil alcoholmisbruik onder jongeren zoveel mogelijk terugdringen. Horecaondernemers hebben hierin ook een verantwoordelijkheid. Door zich aan de regels voor het aanbieden van alcoholhoudende drank te houden voorkomen zij mede dat jongeren te jong en te veel drinken. De taak van de gemeente is te controleren of dat ook gebeurt. De gemeente treedt streng op tegen ondernemers die over de schreef gaan. Dit handhavingsbeleid werpt zijn vruchten af: de controleurs zien steeds vaker dat in horecazaken, slijterijen, sportverenigingen en dergelijke wordt gevraagd naar een legitimatiebewijs. De regels voor de verkoop van drank aan jongeren onder de 16 jaar zijn sinds 1 januari 2013 strenger. Met het geven van waarschuwingen hoopt de gemeente boetes en - uiteindelijk - sluitingen van gelegenheden te voorkomen. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl