Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 11 februari 2013 Convenant Keurmerk Veilig Ondernemen voor Winkelhart Niedorp

Op vrijdag 8 februari 2013 hebben de Winkeliersvereniging 'Winkelhart Niedorp', de eigenaar/exploitant van het winkelcentrum, Hoorne Vastgoed, de politie, brandweer, het CCV en gemeente Hollands Kroon het convenant Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO-W) ondertekent.

Rob Smeel van het CCV reikte het convenant uit. In het convenant is overeengekomen dat de betrokken partijen gaan samenwerken om de veiligheid van personen en het rechtmatig gebruik van goederen en zaken in het winkelcentrum 'Winkelhart Niedorp' te bevorderen. Met het convenant is de bereidheid uitgesproken om daarvoor wederzijdse inspanningsverplichtingen aan te gaan.

KVO-traject

Een onveilige omgeving kan voor veel schade en overlast zorgen en het ondernemen behoorlijk in de weg zitten. Om een veilige omgeving te creëren en waarborgen is het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) in samenwerking met het ministerie van Justitie en Veiligheid in 2004 gestart met een Keurmerk Veilig Ondernemen voor bedrijventerreinen en winkelgebieden (KVO-B en KVO-W). Uit landelijke cijfers blijkt dat KVO trajecten bijdragen aan vermindering van criminaliteit.

In een KVO traject maken ondernemers, samen met de politie, brandweer, gemeente en eventueel andere partijen, afspraken om overlast, criminaliteit en - indien nodig onderhoud en beheer aan te pakken. De samenwerking en de afspraken worden vastgelegd in een plan van aanpak. De begeleiding van dergelijk traject is in handen van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

Het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen is twee jaar geldig. Het is nu aan de betrokken partijen om de gemaakte afspraken uit te voeren. Na twee jaar wordt opnieuw het certificaat aangevraagd. Voorafgaand zal een evaluatie plaatsvinden over de uitvoering van de afspraken. Een belangrijk aspect hierbij is bewustwording (iets gebeurt niet altijd bij de buren). (Bron: Gemeente Hollands Kroon)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl