Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 18 februari 2013 Succesvolle start Kenniswerkplaats in Den Helder

Kenniswerkplaats in Den Helder Op 6 februari 2013 is in Nieuw Den Helder het startschot gegeven voor de Kenniswerkplaats Noord-Holland Noord. Veertig studenten kregen een studieopdracht die ze namens de gemeente Den Helder en Woningstichting Den Helder gaan uitwerken in de Kenniswerkplaats.

Doel van de Kenniswerkplaats is studenten vroeg in hun studie kennis en ervaring in de praktijk te laten opdoen aan de hand van echte cases. Voor opdrachtgevers in het bedrijfsleven en overheden wordt kennis van kennisinstellingen toepasbaar gemaakt en bieden de studenten een frisse blik op actuele uitdagingen en problematieken.

Den Helder aantrekkelijker

De kick-off van de Kenniswerkplaats Noord-Holland Noord bestond uit twee presentaties van Willem Stam van de gemeente over de sociaal-geografische geschiedenis van Den Helder, en Henk van der Veen van de Woningstichting Den Helder over de herontwikkeling van wijken binnen de gemeente. De gemeente en woningstichting hebben de studenten van de Kenniswerkplaats de vraag voorgelegd hoe gebouwen en terreinen die door herstructureringen leeg staan of braak liggen optimaal kunnen worden ingevuld zodat Den Helder aantrekkelijker wordt voor bezoekers en inwoners met speciale aandacht voor kansen die het nieuwe werken biedt.

De studenten gaan de komende twintig weken vanuit hun eigen, en dus verschillende, disciplines het vraagstuk 'Tussenruimten' uitwerken. De veertig studenten zijn afkomstig van Clusius College (opleiding Commercieel Ondernemen), Hogeschool Inholland (Opleiding Management, Economie en Recht) en Wageningen University (Bsc Landscape Architecture).

Programma Kenniswerkplaats

De komende weken worden deskresearch en marktonderzoek gedaan. Hierbij zorgt de Kenniswerkplaats voor inspirerende excursies en masterclasses van ondernemers en experts uit andere gemeenten die voor eenzelfde uitdaging staan. Trainees van de gemeente Den Helder begeleiden naast de docenten en tutoren van de opleidingen de studenten. De plannen van aanpak en eerste bevindingen worden op 25 februari 2013 bij de Hogeschool Inholland Amsterdam/Diemen gepresenteerd (Wildenborch 6, Diemen).

Heeft u een vraagstuk voor studenten?

Bent u ondernemer of ambtenaar en heeft u een vraagstuk voor de studenten van de Kenniswerkplaats? Bent u docent en doet u met uw studenten graag mee met Kenniswerkplaats projecten? Of heeft u interesse om bijeenkomsten van de Kenniswerkplaats bij te wonen of de ontwikkelingen in Den Helder te volgen? Neem contact op met Iris Goedhart (, 06-53352062)

Kenniswerkplaats NHN

De Kenniswerkplaats is een samenwerking tussen Kamer van Koophandel Noordwest-Holland, Clusius College, Hogeschool Inholland, Wageningen University en de Provincie Noord-Holland. Ondernemers, lokale en regionale overheden zoals de gemeente Den Helder en studenten en docenten van mbo, hbo en wo door heel Nederland voeren de projecten uit. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl