Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 07 maart 2013 VNO-NCW West en MKB Noord-Holland in brandbrief aan Provinciale Staten Noord-Holland: Handhaaf HIRB-subsidie

VNO-NCW West en MKB Noord-Holland protesteren in een brandbrief aan Provinciale Staten Noord-Holland tegen het beëindigen van de HIRB-subsidie. Deze succesvolle regeling maakt de herstructurering van verouderde bedrijventerreinen betaalbaar.

Uit de Brandbrief:

Geachte Statenleden,

Graag willen wij u, mede namens VNO NCW West, feliciteren met het succesvol uitvoeren van de subsidieregeling Herstructurering en Intelligent Ruimtegebruik Bedrijventerreinen (HIRB) uitvoeringsregeling. De subsidieregelingen wordt door ondernemers en gemeenten ervaren als een uitstekend instrument om bestaande bedrijventerreinen weer een kwaliteitsimpuls te geven. Daarnaast dient de subsidie als vliegwiel bij de verdere ontwikkeling en herstructurering van de vele bestaande bedrijventerreinen in Noord-Holland.

Recent zijn bovenstaande regelingen geëvalueerd. De belangrijkste conclusie is dat de uitvoeringsregelingen een positieve bijdrage leveren aan het realiseren van herstructurering op bedrijventerreinen. Dit jaar zal voor de laatste keer de subsidietenders HIRB worden opengesteld.

Het georganiseerde bedrijfsleven uit Noord-Holland protesteert tegen het beëindigen van deze succesvolle subsidieregelingen gezien het feit dat er in de gehele Provincie een gigantische opgave ligt om verschillende terreinen -duurzaam- te herstructureren waardoor zij in de toekomst ook hun/een functie kunnen behouden.

Belangrijke aanknopingspunten en effecten van HIRB op het bedrijfsleven:

Het bedrijfsleven in Noord-Holland roept u als Statenlid op am op korte termijn in actie te komen zodat in overleg met Gedeputeerde Staten en het bedrijfsleven een nieuwe HIRB regeling tot stand kan worden gebracht en vervolgens over te gaan tot de orde van de dag. (Bron: VNO NCW-West)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl