Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 13 maart 2013 Kansen Nederlandse agrifoodsector in India

India wil de voedselproductie de komende 5 jaar verdubbelen. India wil daar Nederlandse kennis en kunde bij gebruiken en stelt daar geld voor beschikbaar.

De Indiase en de Nederlandse overheid hebben in 2012 afspraken gemaakt om de agrifoodsector in India efficiënter te laten functioneren. De afgelopen maanden is door het ministerie van Economische Zaken, diverse Indiase staten, Netherlands Agro, Food & Technology Centre (NAFTC) en Greenport Holland International (GHI) gewerkt aan voorstellen voor het oprichten van Dutch-Indo Centres of Excellence (CoE).

Centres of excellence

De centrale overheid van India heeft nu ingestemd met de oprichting van 10 Dutch-Indo CoE's verspreid door heel India en heeft groen licht gegeven voor de vervolgstappen die nodig zijn voor de verdere ontwikkeling.

In de Centres of Excellence worden mensen opgeleid en kunnen bedrijven hun productiemethoden en technieken demonstreren. Zo kunnen Nederlandse bedrijven bijdragen aan verhoging van de voedselproductie in India door verbetering van o.a. productiemethoden, logistiek en voedselveiligheid. De 10 goedgekeurde CoE's richten zich op de tuinbouw-, melkvee-, aardappel-, vlees en varkensketen. De CoE's bieden mogelijkheden voor samenwerking tussen Nederlandse en Indiase bedrijven. (bron: Rijksoverheid.nl)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl