Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 21 maart 2013 Kom in de Kas bij Proeftuin Zwaagdijk op zaterdag 6 april 2013

logo kom in de kas Op zaterdag 6 april 2013 neemt Proeftuin Zwaagdijk deel aan het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw: Kom in de Kas. U komt toch ook?

In de omgeving van Andijk en Wervershoof openen twaalf gastvrije telers en veredelaars hun bloemen- en groentekassen. In de kas kan alles: binnen de glazen muren ziet u met eigen ogen dat de tuinbouw en plantenveredeling een innovatieve, succesvolle en internationale sector is.

Van 10:00 uur tot 16:00 uur bent u van harte welkom bij Proeftuin Zwaagdijk en de andere bedrijven. Proeftuin Zwaagdijk is een onderzoekscentrum voor de tuinbouw. In onze proefkassen voeren we onderzoek uit naar nieuwe biologische gewasbescherming, meststoffen, zaden en technieken. Met 45 specialisten is Proeftuin Zwaagdijk dagelijks bezig met het testen van allerlei nieuwe ontwikkelingen. Denk aan led licht in paprika, groente telen op water en het voorkomen van schimmels en insecten in potplanten. Tijdens Kom in de Kas geven wij graag uitleg. Ook organiseren wij een kleine Taste & Touch beurs waar u producten kunt proeven en aanraken. Voor de kinderen is er een onder andere een spingkussen aanwezig.

Omdat het runnen van een tuinbouwbedrijf tegenwoordige vergelijkbaar is met topsport, hebben we de Andijkse schaatstoppers Simon en Irene Schouten gevraagd om de opening te komen verrichten. Graag nodigen wij u uit om bij dit feestelijke moment aanwezig te zijn. De opening vindt plaats om 10:00 uur bij Plantenkwekerij Gitzels, Kerkeland 4 te Wervershoof. U wordt vanaf 09:30 uur ontvangen met koffie en thee. Wij hopen u te mogen begroeten! (Bron: Proeftuin Zwaagdijk)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl