Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 17 april 2013 Hollands Kroon onderzoekt mogelijkheden voor recreatie en toerisme

Hollands Kroon heeft genoeg te bieden op het gebied van toerisme en recreatie, alleen is dit nog niet bij iedereen bekend. Door de verschillende activiteiten te bundelen en als compleet pakket aan te bieden kan de recreatieve profilering van Hollands Kroon versterkt worden.

Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om de lokale economie te faciliteren, door te onderzoeken of vraag en aanbod op het gebied van recreatie en toerisme op elkaar aansluiten.

Het onderzoek geeft inzicht in de bestaande kwaliteiten en de mogelijke potentie van het gebied voor vrijetijdsontwikkelingen. De uitkomsten zijn vervolgens de basis voor een verdere uitwerking van de profilering en positionering van Hollands Kroon.

Handvatten voor ontwikkeling

Het onderzoek levert concrete feiten en resultaten op, die door de gemeente en ondernemers gebruikt kunnen worden. Zo biedt het inzicht in de wensen van de verschillende doelgroepen van Holland Kroon, waar bijvoorbeeld (nieuwe) ondernemers op in kunnen spelen. Maar ook handvatten voor de ontwikkeling van een succesvolle toeristische en recreatieve profilering. Wethouder Theo Meskers: "Belangrijk, want alleen met een goede basis kunnen we Hollands Kroon echt op de kaart zetten en vervolgens recreatie, toerisme en lokale economie stimuleren."

Leefstijlmethodiek

Het onderzoek en de handvatten voor ontwikkeling en profilering worden opgesteld door Bureau Ruimte en Vrije tijd en Multimarketeers. Zij maken gebruik van de leefstijlmethodiek van de RECRON Innovatie Campagne. Met de leefstijlenmethodiek worden de belevingswerelden, van waaruit mensen denken en handelen, in beeld gebracht. (Bron: Gemeente Hollands Kroon)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl