Business Nieuws: 23 april 2013 Bereikbaarheid Company Security Officers van Nederlandse rederijen

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) roept Nederlandse rederijen op om hun contactgegevens van de zogenoemde Company Security Officers (CSO's) bij de ILT actueel te houden. Deze contactgegevens zijn van belang bij de alertering van de Nederlandse schepen bij een veiligheidsdreiging, een zogeheten securitydreiging of andere veiligheidsmaatregelen.

Als besloten wordt tot een verhoging van het veiligheidsniveau of bij een veiligheidsdreiging moet de Kustwacht potentieel bedreigde schepen onder Nederlandse vlag zo snel mogelijk kunnen informeren. De Kustwacht informeert dan de CSO's. De ILT stuurt de Kustwacht iedere maand een geactualiseerde lijst met de contactgegevens van de CSO's.

Het op orde hebben van de juiste bereikbaarheidsgegevens van een CSO is een internationale verplichting. In 2012 heeft de ILT een test uitgevoerd naar de bereikbaarheid van de CSO's die op de lijst staan. Hieruit bleek dat de lijst niet compleet was en dat als er een alertering had moeten plaatsvinden een kleine 60 procent van de CSO's niet zou zijn bereikt. De ILT heeft de uitkomsten van de test besproken met de redersvereniging en de reders verzocht hun contactgegevens op orde te brengen. De ILT zal de gegevens van de lijst jaarlijks checken. (bron: De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT))

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl