Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 25 april 2013 Regio Noord-Holland Noord pakt jeugdwerkloosheid aan

Elly Konijn, wethouder van de gemeente Alkmaar en voorzitter van het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid heeft afgelopen woensdag namens de regio Noord-Holland Noord, samen met minister Bussemaker (Onderwijs) en Mirjam Sterk (Ambassadeur Jeugdwerkloosheid) een intentieverklaring ondertekend. Hierin staan afspraken om op regionaal niveau de jeugdwerkloosheid aan te pakken.

Binnen de Aanpak Jeugdwerkloosheid is een belangrijke rol weggelegd voor de 35 arbeidsmarktregio's, die hun kennis van de lokale en regionale arbeidsmarkt en hun netwerken inzetten om jongeren te helpen met een opleiding, stage of (leerwerk)baan. Het kabinet stelt hiervoor 25 miljoen extra beschikbaar.

De jeugdwerkloosheid in de regio Noord-Holland Noord is opgelopen tot meer dan 2000 jongeren. Elly Konijn: 'In verhouding tot andere regio's is de jeugdwerkloosheid hier relatief laag. Met het Actieplan Jeugdwerkgelegenheid Noord-Holland Noord hebben we in de periode van 2009 tot en met 2012 veel jongeren aan werk of een werkervaringsplek kunnen helpen. Door de extra middelen die beschikbaar komen kunnen we de succesvolle aanpak voortzetten.' Vanuit het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid wordt gewerkt aan een regionaal plan van aanpak. Dit plan wordt op 24 juni 2013 tijdens de Regiowerktop in Den Helder aangeboden aan de minister. (Bron: Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl