Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 15 mei 2013 Succesvol bezoek internationale groep SET masterstudenten TU Delft aan Den Helder

Op vrijdag 26 april 2013 hebben MCN/Kenniscentrum Wind op Zee, NLDA/KIM en het Marinebedrijf gezamenlijk een groep van bijna 100 internationale studenten van de TU Delft ontvangen in Den Helder. Deze studenten volgen allemaal de Master Sustainable Energy Technology.

De ontvangst vond plaats bij NLDA/KIM en in samenwerking met de TU Delft was een indrukwekkend programma opgesteld in het kader van Offshore Wind Energy met presentaties van Peter Eecen (ECN), Ron van der Laan (Peterson SBS), Reinout Prins (Ztechnologies), Bertrand van Leersum (DOWES), Peter Boon (Typhoon), Wessel Schinkel (DHTC) en Sander Hoegen Dijkhof (Ascent Safety).

Daarna werd genoten van een 'blauwe hap' waarna een uitgebreide uitleg en rondleiding over de afdelingen van het Marinebedrijf, met als klapstuk een bezoek aan de Hr.Ms. Walrus.

Tenslotte hebben de studenten een opdracht meegekregen: ze moeten een essay schrijven waarin ze de provincie Noord Holland en de gemeente Den Helder uitleggen en overtuigen welke kansen er allemaal zijn voor offshore wind in deze regio, op basis van wat alle partijen die ze hebben leren kennen in Den Helder (via de presentaties & excursie) in de aanbieding hebben.

Het enthousiasme was zeer groot en aan het einde van de dag werd geconstateerd dat dit zeker voor herhaling vatbaar is en heel belangrijk in het kader van kennisdeling in het algemeen en de mogelijkheden van brede inzet en gebruik van alle kennis, kunde en ervaring die in Nederland beschikbaar is, in het bijzonder. (Bron: Maritime Campus)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl