Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 21 mei 2013 Vijf miljoen kilo mosselzaad opgevist uit Waddenzee

Tijdens de eerste week van de voorjaarsmosselvisserij (2013) is er, conform de afspraken, vijf miljoen kilo mosselzaad opgevist uit de Waddenzee.

Het belangrijkste visgebied ligt op het Texelstroom, een zeer diepe geul nabij Texel. Daarnaast is het Gat van Stompe ook een potentiële bank die wordt bevist.

Er mag alleen op mosselzáád worden gevist (piepkleine en jonge mosseltjes). Mosselen moeten weer worden teruggegooid.

In totaal is in het voorjaar 1100 hectare sublitorale mosselbanken geïnventariseerd en hiervan is zo'n 440 hectare uitgesloten voor de visserij.

Met de eerdere sluiting van 2009, is er nu dus 660 hectare sublitorale mosselbanken die niet bevist mogen worden. In principe kan er worden gevist op mosselzaad tot 6 juni 2013.

Foto's zijn te bekijken op www.rijkewaddenzee.nl (Bron: Programma Naar Een Rijke Waddenzee).

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl