Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 23 mei 2013 16 plannen voor Wierschuur op Wieringen

De provincie Noord-Holland en gemeente Hollands Kroon zoeken naar een enthousiaste ondernemer die een bedrijf wil beginnen in de historische Wierschuur op Wieringen. 16 ondernemers en particulieren hebben aangegeven graag iets met de Wierschuur te willen doen. De plannen worden op 22 mei 2013 door een deskundige jury beoordeeld. In de volgende ronde worden van deze 16 ondernemers er 3 of 4 uitgenodigd om hun eerste ideeën in een businessplan uit te werken.

Hierover buigt de jury zich op 27 juni 2013.

De ingediende plannen zijn zeer uiteenlopend. Een deel borduurt verder op de oorspronkelijke functie van de wierschuur en zoekt het in agrarische functies.

Daarnaast is er ook een groep ondernemers die een meer toeristische invalshoek kiest. Opvallend is ook dat alle ondernemers uit Noord-Holland komen of van plan zijn om zich daar te vestigen. Een groot deel komt uit de kop van Noord-Holland.

Het feit dat er zon grote opkomst is, laat zien dat de locatie van de Wierschuur, het monumentale karakter ervan en de toenemende kansen voor ondernemerschap in deze regio een steeds sterkere rol spelen. De provincie ziet het verdere verloop van de selectie dan ook met vertrouwen tegemoet. De provincie Noord-Holland is bereid om een financiële bijdrage te leveren aan de herbouw van het object, mits een ondernemer de exploitatie voor langere termijn kan garanderen.

Aanvullende informatie

Op 18 april 2013 heeft een informatiebijeenkomst plaatsgevonden waar een nadere toelichting is gegeven op de Wierschuur en de mogelijkheden. Tijdens de informatiebijeenkomst over de Wierschuur op 18 april 2013 zijn veel vragen gesteld. (bron: De Kop Werkt)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl