Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 30 mei 2013 Noord-Holland: Pluimveehouder (Middenmeer) moet plannen aanpassen

De provincie Noord-Holland heeft met het indienen van een zienswijze tegen de ontwerp omgevingsvergunning voor vestiging van een pluimveehouderij (Meerkip) aan de Oudelanderweg 53 te Middenmeer, de gemeente Hollands Kroon laten weten dat de plannen moeten worden aangepast.

Gedeputeerde Staten zijn van mening dat het hier weliswaar gaat om de verplaatsing van een bedrijf voor intensieve veehouderij, en geen nieuwvestiging, maar dat het bedrijf tegelijkertijd meer uitbreidt dan in het gemeentelijke bestemmingsplan is toegestaan. Bovendien moet de gemeente de reeds verkregen rechten op de oude locaties gelijk bij afgifte van de nieuwe vergunning intrekken. De provincie kondigde op 15 mei 2013 al aan een zienswijze te zullen indienen met betrekking tot de ontwerp-omgevingsvergunning.

Volgens de provinciale structuurvisie mogen intensieve veehouderijen die op 30 november 2011 al bestonden, of in elk geval op dat moment een vergunning hadden, zich wel verplaatsen, zolang ze aan de eisen voldoen die horen bij vestiging op een andere locatie. Nieuwe intensieve veehouderijen zijn in de provincie niet toegestaan. In het toen geldende bestemmingsplan van de gemeente Hollands Kroon was uitbereiding van bestaande intensieve veehouderijen tot maximaal 10% toegestaan.

Het bedrijf Meerkip heeft op dit moment een omgevingsvergunning voor twee naburige locaties en zou bij het succesvol doorlopen van nog lopende procedures recht kunnen verkrijgen op het realiseren van in totaal 4.400m2. Het bedrijf heeft nu een vergunning aangevraagd bij de gemeente Hollands Kroon om deze m2 te combineren en naar één locatie te verhuizen, op één perceel van 5.000m2. Volgens de provincie mag het bedrijf de rechten van de twee andere locaties wel meenemen, maar dan tot een maximum van 4.400m2. GS hebben hiertoe na afweging van verschillende juridische en bestuurlijke invalshoeken besloten. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl