Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 07 juni 2013 Zomerconferentie Greenport Holland - Internationaal Ondernemerschap op donderdag 20 juni 2013 in Warmenhuizen

Agriboard Noord-Holland Noord logoBron: Agriboard.nl - Graag nodigt Greenport Holland bestuurders en ondernemers uit voor de zomerconferentie 'Internationaal Ondernemerschap' op donderdag 20 juni 2013. Gastheer is Greenport Noord-Holland Noord.

De conferentie vindt plaats bij Bejo Zaden B.V. te Warmenhuizen.

Bejo Zaden B.V. is een toonaangevende specialist met meer dan 100 jaar ervaring in de zaadbranche; van veredeling, productie en bewerking tot aan de verkoop van kwaliteitszaden.

Centraal staat Internationaal Ondernemerschap: wat drijft internationale expansie en wat zijn de kansen en voorwaarden voor internationaal ondernemerschap? Hoe onderneem je in het buitenland, wat betekent internationaal ondernemen voor de inrichting van je bedrijf? Tijdens de conferentie hoort u het van de ondernemers zelf èn van een aantal ervaringsdeskundigen van buiten de sector.

Programma zomerconferentie Greenport Holland

08.45 - 09.15 uur : Ontvangst bij Bejo Zaden B.V. met koffie en thee

09.15 - 11.30 uur : Programma

Noord-Holland-Noord: regionaal én internationaal
Jaap Bond, voorzitter Agriboard Noord-Holland Noord / gedeputeerde Noord- Holland, gaat in gesprek met dagvoorzitter Klaas Drupsteen over de kracht van de regionale greenport: wat doet Noord-Holland om bedrijven in haar regio (internationale) kansen te bieden?

Ondernemers: ervaringen en kansen internationaal ondernemen
Bert Schrijver (Bejo Zaden B.V.), Rosaline Zuurbier (Zuurbier & Co Rozenkwekerijen B.V.) en Jan Kapiteyn (Kapiteyn Group), drie vooruitstrevende ondernemers uit Noord-Holland, schetsen hun persoonlijke ervaringen, kansen en valkuilen op internationaal gebied. Onderwerpen als R&D, marketing, management, schaalvergroting en trends als local-for-local passeren de revue.

Sport en internationaal ondernemerschap
Toon Gerbrands, algemeen directeur van voetbalclub AZ, gaat in op de maakbaarheid van (inter)nationaal succes, de ups en downs van het voetbalbedrijf AZ en de parallel tussen AZ en de agribusiness.

Tuinbouw en de kansen van internationaal ondernemen
Jack van der Vorst is hoogleraar Logistiek en Operations Research bij Wageningen UR, en specialist in de ontwikkeling van innovatieve logistieke concepten in de agrifoodketen. Hij laat zien waarom internationalisering een enorme kans is. En nog belangrijker: hoe je dit als ondernemer én sector voor elkaar kunt krijgen!

Greenport Holland: Waar staan we nu?
Loek Hermans, voorzitter Greenport Holland, sluit de ochtend af.

Hij gaat in op de nationale én internationale activiteiten van Greenport Holland en de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

11.30 - 12.30 uur: Lunch

Aanmelding:

U kunt zich tot vrijdag 13 juni 2013 aanmelden via onder vermelding van uw naam, organisatie en e-mailadres. Geef in uw aanmelding ook aan of u wilt deelnemen aan de rondleiding bij Bejo Zaden B.V. na de conferentie. Hiermee is uw registratie voltooid en ontvangt u via uw eigen e-mail een bevestiging van uw inschrijving. Wanneer u na aanmelding alsnog verhinderd bent, dan stellen wij uw afmelding zeer op prijs.

Rondleiding:

Bejo Zaden B.V. biedt u na de conferentie graag een kijkje achter de schermen aan. In een rondleiding van ruim 1 uur leiden de medewerkers van Bejo u rond langs het dynamische hart van het bedrijf. Wilt u aan deze rondleiding deelnemen, dan kunt u dit aangeven in uw aanmelding.

Bezoek Sail Den Helder 2013:

Van 20 t/m 23 juni 2013 vindt Sail Den Helder plaats, een uniek evenement, waarbij tallships van over de hele wereld naar de marinestad komen. U kunt uw bezoek aan de zomerconferentie combineren met Sail Den Helder 2013. Kijk voor meer informatie www.saildenhelder.nl.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl