Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 21 juni 2013 Minister van Zuid-Korea bezoekt Agriport

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - De minister van Landbouw van Zuid-Korea, Lee Dong-phil, heeft op dinsdag 18 juni een bezoek gebracht aan Agriport A7. Hij is daar met zijn delegatie ontvangen door burgemeester J.R.A. Nawijn, wethouder Theo Meskers en Jack Kranenburg, directeur van Agriport. Het bezoek was geïnitieerd door het Korea Trade & Distribution Center in Rotterdam.

De minister was in Europa voor de FAO-conferentie (Food & Agricultural Organisation) in Italië en wilde in Nederland zien hoe de voedingstuinbouw onder glas hier is georganiseerd. De minister was met name geïnteresseerd in de randvoorwaarden (grondprijs, planologie, lichtintensiteit) en hoe het samenspel tussen overheid en bedrijfsleven gestalte heeft gekregen. Hij doet in Zuid-Korea onderzoek of een soortgelijk grootschalig project daar kansrijk kan zijn.

Net als in Nederland telt Zuid-Korea veel polders. De grootste is aangelegd in 2006 en wordt omringd door een dijk die langer is dan de Afsluitdijk.

Burgemeester Nawijn refereerde in zijn welkomstwoord aan de gemeenschappelijke interesse voor innovatieve tuinbouw tussen Nederland en Korea. Na de kennismaking bracht de delegatie een bezoek aan kwekerij Barendse.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl