Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 26 juni 2013 ILT inspecteert hotels op legionella-maatregelen

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gaat in de tweede helft van 2013 ruim 1000 hotels, pensions en motels inspecteren op alle aspecten van legionella-preventie. De inspecties worden uitgevoerd naast de controles van drinkwaterbedrijven. Uit cijfers blijkt dat de naleving bij deze groep al een aantal jaren op een onvoldoende niveau blijft en ook achterblijft bij andere instellingen die aan extra legionella-zorg moeten doen.

De controles in het verleden hebben er toe geleid dat bijna alle hotels, motels en pensions de beschikking hebben over een beheersplan. Maar de uitvoering van het plan blijft vaak achter. Dan blijkt bijvoorbeeld dat leidingen van kamers die langer dan een week leeg staan niet worden doorgespoeld. Vaak heeft het management de verantwoordelijkheden onvoldoende geregeld.

De ILT inspecteert op de aanwezigheid van een risicoanalyse en beheersplan, de uitvoering van eenmalige maatregelen zoals verwijderen van dode leidingen, van periodieke maatregelen zoals spoelen en temperatuur meten, de registratie in het logboek, voldoende monsternames (minimaal twee keer per jaar) en het melden van normoverschrijdingen.

Bedrijven die niet op orde zijn, riskeren een last onder dwangsom. Daarbij krijgen ze tijd om een dwangsom te voorkomen door de overtreding op te heffen.

Bij herhaalde overtreding krijgen bedrijven een bestuurlijke strafbeschikking opgelegd die kan oplopen tot 2.500 euro per overtreding, tot maximaal 10.000 euro. (bron: De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT))

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl