Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 27 juni 2013 Unieke akkerbouw innovatie avond bij Proefboerderij Oostwaardhoeve op 18 juli 2013 in Slootdorp

Proeftuin Zwaagdijk logo Als ondernemer in de akkerbouwsector zit u vol plannen. Kan ik groeien, verbeteren, vernieuwen? Om uw teelttechnische vragen te beantwoorden organiseren Proefboerderij Oostwaardhoeve, Proeftuin Zwaagdijk en LTO Noord op donderdag 18 juli 2013 een unieke akkerbouw innovatie avond. Specialisten van meer dan dertig fabrikanten, handelsbedrijven en zaadbedrijven zijn aanwezig om praktijkproeven op het gebied van o.a. rassen, gewasbescherming en bemesting toe te lichten. De specialisten brengen duidelijkheid in het brede pakket van producten wat zij aanbieden. Verder laten een aantal loonbedrijven hun nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mechanisatie zien.

De avond begint om 19:30 uur en eindigt om 22:00 uur met een borrel (let op: voor spuitlicentieverlengers is de start om 18:30 uur)

Proefveld

Op het proefveld wordt een breed scala actuele onderwerpen aangesneden in teelt van aardappelen, suikerbieten, wintertarwe, uien en peen. Bemestingsleveranciers laten in hun proeven de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame bemesting zien. Natuurlijk zijn ook proeven te zien met virus- en luisbeperking, aaltjesvermindering, onkruidbestrijding en een demo behandeld met verschillende spruitremmingsmiddelen. KWS en Strube lichten de resultaten van een interessante rassendemo in suikerbieten toe. Ook in uien is een grote rassenproef te zien waarbij alle zaadbedrijven aanwezig zullen zijn. In peen is een proef met biologische bestrijding van Cavity Spot en Erwinia te zien en een schimmelbestrijdingsproef. In wintertarwe zijn verschillende ziekteproeven te zien. Daarnaast is in opdracht van Productschap Tuinbouw in Rettich een interessante proef met ritnaalden- en emeltenbestrijding aangelegd. Verder laten twee leveranciers een demo met groenbemesters zien. Kortom voor ieder wat wils.

Spuitlicentieverlenging

Deze avond kunt u mee laten tellen voor spuitlicentieverlenging. Wilt u hiervan gebruik maken, dan is het belangrijk dat u voor 18:30 uur aanwezig bent voor de inschrijving en een lezing. De lezing wordt ingevuld door Altic en Agrovision.

Altic geeft een presentatie over het gebruik van een bodemscan en variabele toepassing van bodemherbiciden en poten op variabele afstanden. Agrovision zal uitleg geven over GEWIS, een systeem dat helpt bij het kiezen van het juiste spuitmoment. Het thema van deze licentiebijeenkomst is 'teelt'. U dient minimaal drie uur te blijven. De kosten bedragen Ä 35,- en worden achteraf verrekend.

Vergeet niet uw licentie mee te nemen!

Locatie

Proefboerderij Oostwaardhoeve
Nieuwsluizerweg 41B
1774 PE Slootdorp

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl