Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 02 juli 2013 Sail Den Helder 2013 ook regionaal een succes

Door Carla Mulder - Den Helder was van donderdag 20 juni 2013 tot en met zondag 23 juni 2013 het toneel van de Marinedagen en de Sail Den Helder. Ook de regio heeft flink genoten van het evenement. Onder de 350.000 bezoekers waren vele inwoners en ondernemers van Schagen, Hollands Kroon en Texel.

Sail was bedoeld als evenement op en in het water. Dat het water ook van boven kwam, was vooral op vrijdag minder leuk, maar heeft de pret niet kunnen drukken.

Donderdag

Het feest begon donderdagavond al voor de inwoners, politici en ondernemers van Schagen, Hollands Kroon, Texel en Den Helder. Zij kwamen met enkele honderden mensen bijeen om uit te varen en Sail vanaf het water te bewonderen. De mensen die in de vier gemeenten politiek actief zijn, gemeenteraads- en commissieleden, hadden een gast mee uit het maatschappelijk middenveld. Onder het genot van het uitzicht, hapje en drankje werd gezellig met elkaar kennisgemaakt en gesproken.

Dit kan zeer nuttige contacten hebben opgeleverd voor de toekomst.

Vrijdag

Op vrijdag vonden gesprekken plaats en presentaties over diverse onderwerpen die alle vier de gemeenten aangaan. De provinciebestuurders hebben op die dag met de regiobestuurders overleg gehad over zaken als kustbescherming, recreatie en Leisure Board. Hier zijn goede afspraken uitgekomen tussen de bestuurders.

Zaterdag en zondag

Op zaterdag kwamen 160.000 mensen van SAIL genieten. Op Willemsoord was het terrein gevuld met muzikale en culturele optredens. Verenigingen hadden op Willemsoord een podium om hun activiteiten te laten zien. Zo maakte de Westfriese Folklore reclame voor de Westfriese markt, die tien zomerse donderdagen in Schagen te vinden is. Ook brachten (Shanty)koren prachtige zeemansliederen. Na vier dagen eindigde het evenement zondag met een Sail out, waarbij de klassieke tallships het zeegat kozen, tot bewondering van het publiek op de kade.

Economische impuls

Dankzij alle publiciteit en de vele contacten die zijn gelegd heeft Sail ervoor gezorgd dat de kracht en schoonheid van de Kop bij velen op het netvlies staat.

Economisch levert dat ongetwijfeld de komende jaren de nodige spin-off op.

Dankzij de 350.000 bezoekers heeft Sail direct al gezorgd voor een enorme economische impuls voor Den Helder en omgeving. Statistieken wijzen uit dat bezoekers aan dit soort evenementen gemiddeld zo?n 20 euro of meer per dag uitgeven. Doorgerekend betekent dit een omzet van 7 miljoen euro. Daar profiteren ook de inwoners van Hollands Kroon, Schagen en Texel van, want zij werken in groten getale in de haven, horeca en detailhandel. In directe zin was het effect al direct te meten in de capaciteit van hotelkamers. De eerste vrije kamers waren te vinden in Schoorl. (bron: De Kop Werkt)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl