Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 17 juli 2013 Waarschuwing voor supermarkt en jongeren - gemeente Den Helder

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - De gemeentelijke controles op het juist naleven van de Drank- en Horecawet in Den Helder hebben tot berispingen geleid. Een supermarkt in Julianadorp kreeg een waarschuwing voor het niet naleven van de leeftijdsgrenzen van de Drank- en Horecawet. Toezichthouders van de gemeente constateerden donderdagavond 4 juli 2013 een overtreding.

Tijdens de inspectie van de toezichthouders is gebleken dat er geen leeftijdscontrole werd uitgevoerd door de caissière bij het verkopen van alcoholhoudende drank aan jongeren. Het niet controleren of iemand daadwerkelijk 16 jaar of ouder is, is strafbaar gesteld in de Drank- en Horecawet en hierdoor boetewaardig. Omdat bij eerdere inspecties is gebleken dat de leeftijdsgrenzen wel goed werden nageleefd volgt er in dit geval een waarschuwing. Bij een volgende keer zal er een boete volgen.

De betreffende jongeren waren van plan dit op straat te nuttigen en hadden de verpakking al geopend. Zij deden op verzoek van de controleurs direct vrijwillig afstand van de alcoholhoudende drank. De pas gekochte drankjes zijn vernietigd.

Verantwoordelijkheid

Burgemeester Koen Schuiling over de controles: "Jammer dat een supermarkt niet alle zaken op orde had. Maar ik ga er van uit dat men zich nu wel aan de regels gaat houden. We moeten er met zijn allen voor zorgen dat de jeugd, op te jonge leeftijd, geen alcohol kan kopen en drinken."

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl