Business Nieuws: 23 juli 2013 Nieuw budget Europees Visserij Fonds voor Noord-Holland Noord

De Provincie Noord-Holland en het Europees Visserij Fonds stellen 720.000 beschikbaar voor projecten die bijdragen aan het programma De Kop Vooruit, voor de verduurzaming en economische versterking voor de visserijgemeenten.

Visserijgebieden in Noord-Holland die onder het programma vallen zijn: gemeente Texel, Den Helder, Hollands Kroon (v.h. Wieringen, Wieringermeer), Andijk, Enkhuizen, en Edam-Volendam. De tender is geopend van 1 oktober 2013 tot 31 oktober 2013.

Het Europees Visserijfonds (EVF) van de EU ondersteunt de werkgelegenheid en een duurzame ontwikkeling van de visserijregio's in Noord-Holland. Het bedrijfsleven en de gemeenten dragen ook bij aan het programma. Het accent ligt op het bevorderen van de lokale werkgelegenheid in visserijregio's en op het versterken van de concurrentiekracht van de lokale economie.

De visserij zal niet kunnen groeien in omvang. Het behoud van een rendabele sector wordt dan ook gezocht in modernisering: productvernieuwing, kostprijsverlaging en 'verbreding' richting recreatie en toerisme. Met steun uit het Europees visserijfonds en van de provincie krijgen de lokale economie en visserijsector een impuls. Lees meer over hoe u subsidie aan kunt vragen op www.blueportnoordwest.nl

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl