Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 31 juli 2013 Visie van ondernemers gezocht voor educatieve attractie Afsluitdijk

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - De Nieuwe Afsluitdijk is een ambitieus project waarbij ook toeristische ontwikkeling de ruimte krijgt. Binnen de huidige plannen is ruimte voor een toeristisch educatief informatiecentrum, waar het unieke verhaal van de Afsluitdijk en haar omgeving wordt verteld. Om te voorkomen dat een exploitant te maken krijgt met een dichtgetimmerd projectplan, wil de projectleiding al in de voorbereidingsfase met toeristische ondernemers overleggen over de randvoorwaarden en eisen; een zogenaamde ‘marktconsultatie’.

visie nieuwe afsluitdijk 2013

Attractie van nature

De Afsluitdijk wordt zelfs zonder bijzondere voorzieningen als attractie bezocht door binnen- en buitenlandse toeristen. Naar schatting maken nu al bijna 300.000 bezoekers een stop bij het monument. De locatie spreekt tot de verbeelding omdat juist hier de Nederlandse waterbouwkunde goed zichtbaar is en de dijk een prachtig uitzicht biedt op werelderfgoed Waddenzee en het IJsselmeer. In de plannen voor de vernieuwde Afsluitdijk krijgen ook duurzaamheid en natuur een belangrijke rol, zoals een toekomstige vismigratierivier.

Ondernemers die meedenken en meedoen

De vernieuwde Afsluitdijk is een samenwerkingsverband van de provincies Noord-Holland en Fryslân, Rijkswaterstaat en de gemeenten Hollands Kroon, Súdwest-Fryslân en Harlingen. Voor het ontwikkelen van een toeristisch informatiecentrum op of nabij de Afsluitdijk worden ondernemers gezocht die ook willen mee-investeren. Deze ondernemers worden al in een vroeg stadium geconsulteerd om mee te denken over de haalbaarheid en vorm van een informatiecentrum. De marktconsultatie wordt begeleid door twee onafhankelijke bureaus: Vandertuuk Revisited te Beetsterzwaag/Amsterdam en Podium te Utrecht.

De keuze

De overheden hebben de intentie uitgesproken om de voorwaarden te scheppen waarbinnen een ondernemer zijn bedrijf succesvol kan uitoefenen. De ondernemers die zich nu bij de marktconsultatie melden, hebben een uitgelezen kans om, voor hun exploitatie, een goed werkbare uitgangspositie te creëren. De keuze voor een definitieve exploitant wordt in een later stadium genomen.

Vier vragen

Tijdens deze marktconsultatie wil de projectleiding van de ondernemers graag antwoord op de volgende vier vragen:

  1. Bent u geïnteresseerd, om samen met genoemde overheden, risicodragend te participeren in de realisatie en exploitatie van deze educatieve attractie?
  2. Waar moet een dergelijke educatieve attractie naar uw mening aan voldoen? En voor welke doelgroep(en) is deze attractie interessant?
  3. Onder welke condities bent u geïnteresseerd te participeren in deze educatieve attractie?
  4. Welke locatie is volgens u het meest geschikt? (er zijn vijf locaties beschikbaar)

Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich tot 19 augustus 2013 aanmelden bij Vandertuuk Revisited. Het complete consultatiedocument vindt u op www.hollandskroon.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl