Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 22 augustus 2013 Provincie Noord-Holland zet zich in voor betere koppeling arbeidsmarkt en onderwijs

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Voor het goed functioneren van de arbeidsmarkt is verbinding tussen onderwijsinstellingen, ondernemers en overheden van groot belang. De bedrijven in Noord-Holland hebben vooral behoefte aan meer technisch geschoold personeel.

Dat kan onder andere door op het bedrijfsleven toegespitste opleidingen, door jongeren vanuit school kennis te laten maken met techniek bij bedrijven en het ontwikkelen en aanbieden van leerstof van basisschool tot HBO.

In de Economische Agenda heeft de provincie benoemd dat zij hierop wil inzetten.

Op 20 augustus 2013 hebben Gedeputeerde Staten de uitwerking van het Arbeidsmarkt- en Onderwijsbeleid vastgesteld. Het gaat daarbij om het stimuleren en met elkaar verbinden van goede initiatieven door middel van onder andere de Techniekraad Noord-Holland en het Techniekpact Noordvleugel. Verder is de provincie mede-initiatiefnemer van de Techniekcampus IJmond en zet de provincie in op meer jongeren voor de techniek binnen het 200-banenplan.

Kijk voor meer informatie over 'Arbeidsmarkt en Onderwijs' bij Techniek op www.noord-holland.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl