Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 05 september 2013 Gedeputeerde Staten Noord-Holland dringen bij gemeente Hollands Kroon aan op aanpassing plannen Meerkip

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Gedeputeerde Staten (GS) hebben de gemeente Hollands Kroon dringend verzocht de ontwerpvergunning voor een pluimveehouderij (Meerkip) aan de Oudelanderweg 53 te Middenmeer alsnog aan te passen.

In mei 2013 van dit jaar hebben GS al een zienswijze ingediend tegen de plannen.

GS blijven van mening dat het bedrijf meer uitbreidt dan gewenst is, en hebben er middels een brief bij de gemeente op aangedrongen de vergunning aan te passen.

Volgens GS gaat het hier weliswaar om de verplaatsing van een bestaand bedrijf voor intensieve veehouderij, en geen nieuwvestiging, maar breidt het bedrijf tegelijkertijd meer uit dan gewenst is. Volgens de provinciale ruimtelijke verordening structuurvisie mogen intensieve veehouderijen die op 30 november 2011 al bestonden, of in elk geval op dat moment een vergunning hadden, zich wel verplaatsen, zolang ze aan de eisen voldoen die horen bij vestiging op een andere locatie. Nieuwe intensieve veehouderijen zijn in de provincie niet toegestaan.

Het bedrijf Meerkip heeft op dit moment een omgevingsvergunning voor twee naburige locaties en zou bij het succesvol doorlopen van nog lopende procedures recht kunnen verkrijgen op het realiseren van in totaal 4.400m2. Het bedrijf heeft een vergunning aangevraagd bij de gemeente Hollands Kroon om deze m2 te combineren en naar één locatie te verhuizen, en tegelijk uit te breiden naar 5.000m2. Volgens de provincie is dit ongewenst.

De gemeente Hollands Kroon is na het indienen van de provinciale zienswijze al wel tegemoet gekomen aan het bezwaar van GS ten aanzien van de reeds verkregen rechten op de oude locaties. Deze rechten zullen gelijk bij afgifte van de nieuwe vergunning ingetrokken worden.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl