Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 09 september 2013 Hollands Kroon maakt zondagopenstelling winkels mogelijk

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Winkels in Hollands Kroon kunnen voortaan op zon- en feestdagen open zijn als de ondernemer dat wil. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het voorstel om zondagsopenstelling voor winkels in Hollands Kroon mogelijk te maken. De gemeenteraad moet het voorstel tot wijziging van de Winkeltijdenverordening nog wel vaststellen.

"We bieden ondernemers in Hollands Kroon de mogelijkheid om in te spelen op de maatschappelijke ontwikkelingen en de concurrentiepositie ten opzichte van andere regionale winkelcentra te verbeteren. Ook is het een stimulans voor recreatie en toerisme." zegt wethouder Theo Meskers.

De ontwikkeling waarover de wethouder spreekt is de initiatiefwet tot wijziging van de Winkeltijdenwet die op 1 juli 2013 is ingegaan. Op grond van de gewijzigde winkeltijdenwet mogen gemeenten zelf de belangenafweging maken voor zondagsopenstelling van winkels. Om de zondagsrust (gedeeltelijk) te waarborgen beperkt Hollands Kroon de openingstijden op zon- en feestdagen van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Ondernemers bepalen zelf

Ondernemers kunnen zelf beslissen of zij hun zaak openen op zondag. Het college van B&W heeft gesproken met de ondernemersvereniging Hollands Kroon en is zich bewust van het feit dat met name onder ondernemers verdeeldheid heerst over de zondagopenstelling. Waar de grotere concerns vaak voorstander zijn, hebben vooral de zelfstandige ondernemers er moeite mee.

De huidige situatie in Hollands Kroon ten aanzien van openstelling op zon- en feestdagen is nu heel divers. Dit komt doordat de verordeningen van de vier oude gemeenten nog van kracht zijn. Door de nieuwe Winkeltijdenverordening vast te stellen is er straks nog maar één verordening geldig en hebben alle winkeliers in Hollands Kroon voortaan de mogelijkheid om alle zon- en feestdagen open te gaan.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl