Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 11 september 2013 Open middag sluitkoolplatform op 14 september 2013 in Warmenhuizen

Proeftuin Zwaagdijk logoBron: Proeftuin Zwaagdijk - Op zaterdag 14 september 2013 vindt de open middag op het bedrijf van Ruud Broersen in Warmenhuizen (Dergmeerweg 30) plaats van 13.00 tot 17.00 uur. Er is weer veel te zien op het sluitkoolplatform in Warmenhuizen dat door Proeftuin Zwaagdijk, Sluitkooltelersvereniging RoDeKo & LTO Vollegrondsgroente.net wordt georganiseerd. De laatste rondleiding start om 15.00 uur.

De volgende proeven zijn te bekijken:

Een prominente plaats is er voor onderzoek naar bestrijding van insecten en schimmels. Het onderzoek naar de bestrijding van trips en ruspen wordt door telers via het PT gefinancierd. Bij de bestrijding van trips wordt –naast screening van nieuwe middelen- gekeken of het spuiten aan de hand van een waarschuwingssysteem de effectiviteit van de bespuitingen kan verbeteren. Bij het waarschuwingssysteem wordt de levenscyclus van trips op basis van de temperatuur gevolgd en aangegeven wanneer er volwassen vrouwtjes of larven aanwezig zijn, zodat gericht kan worden gespoten. In de rupsenproef worden bestaande en experimentele middelen met elkaar vergeleken.

Vanuit de toeleveranciers en producenten ligt de nadruk op bestrijding van schimmels. Niet verwonderlijk, want in de bewaring wordt de kool niet beter. Het is dus zaak dat de kool gezond en in goede conditie de cel in gaat.

Bemestingsonderzoek en onkruidbestrijding maken het scala aan onderzoeken compleet. Door PPO en RoDeKo worden schoffeldemonstraties georganiseerd.

Meer info: Jan de Lange, Proeftuin Zwaagdijk 0228 56 31 64

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variƫrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl