Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 13 september 2013 Zeewierdeskundigen en bedrijven naar Den Helder voor internationale conferentie

In Noord Holland zijn vele bedrijven en instanties bezig met het ontdekken van deze nieuwe bedrijfstak. IMARES, onderdeel van Wageningen UR is dagelijks met onderzoek bezig, maar ook ECN, ATO, TNO, NIOZ en Hortimare. Daarbij ondersteunen Maritime Campus Netherlands, Blueport NW, Energy Valley, Energy Board en de Stichting Zeewierboerderij de instanties voor verder professionalisering van de zeewierketen. Om recente kennis en ervaringen te delen, hebben zij de handen ineen geslagen en organiseren samen met DLG Benelux (Deutsche Landwirtschaft Gesellschaft) de internationale Seagriculture II conferentie: Exploring the seaweed chain (25 en 26 september 2013, Den Helder en Texel). De eerste internationale zeewierconferentie vond vorig jaar plaats op Neeltje Jans (Provincie Zeeland).

Gedeputeerde Jaap Bond, (Provincie Noord Holland) ondersteunt deze conferentie en de ontwikkeling van een eerste promofilm waarbij de stand van zaken voor de Noordzee zeewier cultures in beeld wordt gebracht. Dit is ook de rode draad van het conferentieprogramma. De volgende onderwerpen komen aan bod: zeewierkweek en -teelt, ruimtelijke ordening, regels en wetgeving, oogsten, logistiek & opslag, voorbewerking, extractie en uiteindelijk het vervaardigen van zeewierproducten. Hoe maken we vervolgstappen om gezamenlijk deze gezonde nieuwe bedrijfstak voor de Noordzee verder uit te rollen.

Meer informatie

(Bron: ECN)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl